Gaza.
Volledig scherm
Gaza. © EPA

EU-buitenlandministers houden dinsdag spoedvergadering over geweld in Gazastrook

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie vergaderen dinsdag per videoconferentie over het geweld in de Gazastrook. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, Josep Borrell, aangekondigd. Hij heeft het over een “onaanvaardbaar hoog aantal burgerslachtoffers”.

10 reacties

 • Didi Bellens

  1 maand geleden
  Wat heeft de EU daar te zoeken en zich daarmee te bemoeien. Niets, dat ze eerst Europa op orde brengen voor ze zich gaan bezighouden met andere landen.
 • jean-marie machiels

  1 maand geleden
  Als gewoonlijk: veel palaveren voor uiterlijk vertoon. Maar NUL resultaat, zelfs geen eensgezindheid...
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  dat de EU maar liever iets onderneemt tegen de wapenleveringen daar. Dat gaan ze niet doen, want die verkoop brengt geld in 't blaadje ...
 • dieter De Coninck

  1 maand geleden
  Weer wat palaveren en daarna alles weer in de doofpot voor een paar jaar. Zo lang de bloedige repressie en diefstal van grond en huizen door Israël blijft voortduren, zullen de Palestijnen blijven vechten voor hun internationale rechten. Dat is toch logisch. Hopelijk komen er snel nieuwe integere leiders in Israël die redelijkheid verkiezen boven moordlust.
 • Henry Pirel

  1 maand geleden
  Een gebouw waar enkele internationale buitenlandse media gevestigd waren wordt aangevallen. Een uur voor de aanval werden de media s ingelicht om het gebouw te verlaten. De vraag die zich stelt waarom delen deze laatsten hun kantoren met kantoren van Hamas inlichtingendienst?