EPA
Volledig scherm
© EPA

EU blokkeert voor het eerst export van AstraZeneca-vaccins

De Europese Unie heeft voor het eerst de export van coronavccins verboden. Het gaat om 250.000 vaccins die van Italië naar Australië verscheept zouden worden, aldus Europese bronnen, die daarmee de informatie bevestigen van de krant The Financial Times.

 1. Thuiswonende 85-plussers zijn volgende die ‘rijk der vrijheid’ al kunnen ruiken: “We zagen onze kaartvrienden al een jaar niet meer”
  PREMIUM

  Thuiswonen­de 85-plus­sers zijn volgende die ‘rijk der vrijheid’ al kunnen ruiken: “We zagen onze kaartvrien­den al een jaar niet meer”

  Zo'n 33.000 uitnodigingsbrieven voor 85-plussers gaan op de post, en daarmee is er een nieuwe groep voor wie het ‘rijk der vrijheid’ nu wel heel dichtbij komt. Vanaf 15 maart zouden ze naar de vaccinatiecentra mogen. “Wie niet reageert, zal een telefoontje krijgen met de vraag wat er scheelt. De centra bieden oplossingen voor wie niet op hulp van familie of buren kan rekenen.”
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven