De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, Josep Borrell.
Volledig scherm
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, Josep Borrell. © REUTERS

EU beschuldigt Rusland van cyberaanvallen in meerdere lidstaten: “Stop onmiddellijk met deze kwaadaardige activiteiten”

De Europese Unie beschuldigt Rusland van gerichte cyberaanvallen in meerdere lidstaten. De 27 EU-landen eisen vrijdag dat de "kwaadaardige activiteiten" onmiddellijk stoppen en roepen Moskou op zich verantwoordelijk op te stellen. De EU overweegt stappen, laat buitenlandchef Josep Borrell weten in een scherpe verklaring.

3 reacties

 • Georges Friant

  4 weken geleden
  Als de verkiezingen in Rusland een klein beetje eerlijk zouden verlopen , hadden ze daar al lang een andere president.
 • Luc Lepoudre

  1 maand geleden
  Grote fan van Rusland en Vladimir Poetin. De laatste maanden is duidelijk aan het licht gekomen wat de de E.U. niet allemaal coet om de politiek in de vroegere Sovjetrepublieken te beïnvloeden. Dus een ferm koekje van eigen deeg.
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Rusland tracht in het vrije westen de verkiezingen en de democratieën te beïnvloeden en te ondermijnen en de spin in het web is altijd Vladimir Poetin, president en dictator voor het leven. Zijn beïnvloeding via het cybernet is de moderne oorlogsvoering dat de koude oorlog vervangt.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.