De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, Josep Borrell.
Volledig scherm
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, Josep Borrell. © REUTERS

EU beschuldigt Rusland van cyberaanvallen in meerdere lidstaten: “Stop onmiddellijk met deze kwaadaardige activiteiten”

De Europese Unie beschuldigt Rusland van gerichte cyberaanvallen in meerdere lidstaten. De 27 EU-landen eisen vrijdag dat de "kwaadaardige activiteiten" onmiddellijk stoppen en roepen Moskou op zich verantwoordelijk op te stellen. De EU overweegt stappen, laat buitenlandchef Josep Borrell weten in een scherpe verklaring.

3 reacties

 • Georges Friant

  1 jaar geleden
  Als de verkiezingen in Rusland een klein beetje eerlijk zouden verlopen , hadden ze daar al lang een andere president.
 • Luc Lepoudre

  1 jaar geleden
  Grote fan van Rusland en Vladimir Poetin. De laatste maanden is duidelijk aan het licht gekomen wat de de E.U. niet allemaal coet om de politiek in de vroegere Sovjetrepublieken te beïnvloeden. Dus een ferm koekje van eigen deeg.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Rusland tracht in het vrije westen de verkiezingen en de democratieën te beïnvloeden en te ondermijnen en de spin in het web is altijd Vladimir Poetin, president en dictator voor het leven. Zijn beïnvloeding via het cybernet is de moderne oorlogsvoering dat de koude oorlog vervangt.
 1. Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt, zegt EU

  Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt, zegt EU

  Twitter kan boetes en andere maatregelen opgelegd krijgen als het zich niet aan de EU-wetgeving houdt. Dat heeft EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton vandaag gezegd. "Het is absoluut duidelijk dat als Twitter deze regels niet naleeft, we boetes kunnen opleggen. En als de schendingen van de regels doorgaan, kunnen we het platform in Europa sluiten", zei Breton tegen de kranten van de Duitse Funke Media Group en de Franse krant Ouest-France.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgelaten worden door Oekraïne in kader van gevangenenruil
  Play

  Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgela­ten worden door Oekraïne in kader van gevangenen­ruil

  De Russische staatstelevisie RU-RTR heeft beelden vrijgegeven van 50 Russische krijgsgevangenen die zijn vrijgelaten door Oekraïne. De militairen keren terug naar Rusland met het vliegtuig. Op de beelden lijken sommige mannen gewond aan het gezicht of manken ze. De vrijgelaten met verwondingen worden afgevoerd in een ambulance. Andere militairen worden weggebracht met een bus.