Uitbarsting van de Etna, in het oosten van Sicilië.
Volledig scherm
Uitbarsting van de Etna, in het oosten van Sicilië. © REUTERS

Etna en Stromboli zijn opnieuw uitgebarsten

Twee vulkaanuitbarstingen in één dag: in Italië hebben de Stromboli en de Etna weer lava en as gespuwd. De rookwolk ging naar verluidt tot 2 kilometer de lucht in.

5 reacties

 • Geert Vande Walle

  5 maanden geleden
  Voor de toeristen : vooral een bad nemen in de vulkanische modder, het is voor heel veel dingen goed en ook goed tegen veel andere dingen (als je tegen de stank kunt) .
 • Stephan Chef

  5 maanden geleden
  Het bewijs dat de aarde bijlange nog niet uitgedoofd is.
 • Peter Deroost

  5 maanden geleden
  Stromboli is prachtig, barst al 2000 jaar non stop uit, elke dag zie je de lava borrelen op de kratertop
 • robrecht Peeters

  5 maanden geleden
  de Stromboli spuwt om de 10 à 15 minuten as en vuur wat zeer spectaculair is wanneer de duisternis valt en wanneer men terugkeert met de boot in de verte in het pikdonker lang te ontwaren. Onvergetelijk spektakel ...
 • Mark Vandebroecke

  5 maanden geleden
  Is het alleen mijn indruk dat zowat overal in de wereld de vulkanen aan het uitbarsten zijn ? Hoe komt dat ?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Vrouw (24) die verantwoordelijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”
  Play

  Vrouw (24) die verantwoor­de­lijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”

  De jonge vrouw die verantwoordelijk was voor de wapens in Rust - de film die Alec Baldwin aan het opnemen was toen hij donderdag per ongeluk een cameravrouw doodschoot - was vrij nieuw in het vak. Hannah Gutierrez-Reed (24) vertelde vorige maand nog in een podcast dat ze pas de opnames van een eerste film achter de rug had en dat ze getwijfeld had “of ze er wel klaar voor was”. Ze zei ook dat ze in de voetsporen was getreden van haar bekende vader en dat ze alles van hem had geleerd. “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit.”