AP
Volledig scherm
© AP

Ethisch adviseur van Boris Johnson stapt op na partygate

Christopher Geidt stapt op als ethisch adviseur van de Britse premier Boris Johnson. Geidt gaf in zijn verklaring geen reden voor het vertrek, meldt de openbare omroep BBC, maar hij noemt het "het juiste om te doen".

  1. Britse prof die exact aantal stemmen voor Boris Johnson voorspelde: “Zou me verbazen als hij in herfst nog premier is”

    Britse prof die exact aantal stemmen voor Boris Johnson voorspelde: “Zou me verbazen als hij in herfst nog premier is”

    211 parlementariërs van de Britse Conservatieve Partij spraken maandag hun vertrouwen in partijleider en premier Boris Johnson uit. Eén man tweette de juiste uitslag een uur voor hij bekend was: professor Jon Tonge van de universiteit van Liverpool. Op Twitter drukte hij daarna zijn spijt uit dat hij geen geld op zijn gok had ingezet. Volgens Tonge is Johnson wel nog niet uit de problemen en zal hij in het najaar alsnog premier af zijn.
  2. Gratis tampons en maandverband moeten einde maken aan menstruatiearmoede in Schotland

    Gratis tampons en maandver­band moeten einde maken aan menstrua­tie­ar­moe­de in Schotland

    Tampons en maandverbanden zullen in Schotland vanaf maandag gratis beschikbaar zijn voor alle mensen die menstrueren. Lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn dan verplicht dat soort producten aan te bieden om menstruatiearmoede tegen te gaan. Een in 2020 door het Schotse parlement aangenomen wet - de eerste in zijn soort wereldwijd - gaat dan in. Dat meldt de regering van Schotland zondagochtend.