Het leger kreeg het bevel om de gebieden in Tigray die de voorbije weken heroverd werden op het TPLF, het Volksbevrijdingsfront van Tigray, te blijven controleren, maar niet verder op te rukken in de regio.
Volledig scherm
Het leger kreeg het bevel om de gebieden in Tigray die de voorbije weken heroverd werden op het TPLF, het Volksbevrijdingsfront van Tigray, te blijven controleren, maar niet verder op te rukken in de regio. © AFP

Ethiopische regeringsleger staakt offensief in opstandige regio Tigray

Het Ethiopische regeringsleger heeft, naar eigen zeggen, zijn opmars in de opstandige regio Tigray gestaakt. Het leger kreeg het bevel om de gebieden in Tigray die de voorbije weken heroverd werden op het TPLF, het Volksbevrijdingsfront van Tigray, te blijven controleren, maar niet verder op te rukken in de regio. Dat meldt Legesse Tulu, hoofd van de Ethiopische communicatiedienst.

  1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
    Spaargids.be

    Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

    Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.