De Ethiopische premier Abiy Ahmed is de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2019.
Volledig scherm
De Ethiopische premier Abiy Ahmed is de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2019. © REUTERS

Ethiopische premier Abiy Ahmed krijgt Nobelprijs voor de Vrede: “Overwelmd en zeer gelukkig”

De Ethiopische premier Abiy Ahmed heeft de Nobelprijs voor de Vrede gekregen. Ahmed is de premier van Ethiopië die resoluut een einde maakte aan de bittere en lange grenstwisten tussen zijn land en het buurland Eritrea.

42 reacties

 • Robin Hufton

  2 jaar geleden
  Gino Denil De nobelprijs voor de vrede is ook gewoon BS, in 2012 is die aan de Europese Unie gegeven. Niet aan een persoon , niet aan een land maar aan een combinatie van 28 landen... Dat kan je toch niet serieus nemen?
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Trump zal wel van oordeel zijn dat het Nobelprijscomité een fake comité is.
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Lijkt me geen slechte beslissing van het Nobelprijscomité. En daarmee zitten ze meteen weer op het juiste spoor, na hun dubbele ontsporing met Obama en met Bob Dylan. De "Nobelprijs voor de Vrede" moet toegekend worden aan iemand die iets gerealiseerd heeft voor de (wereld)vrede. Trump heeft al meer gedaan dan Obama, maar toch nog onvoldoende. Greta "we'll be watching you" heeft nog NIKS gedaan voor de vrede.
 • Michael Aerts

  2 jaar geleden
  Hoe een tiener zo veel haat en nijd kan losmaken. Zijn we echt zo bang van onze jeugdige opvolgers of zijn we boos omdat we zelf niets deden toen we zelf zo jong waren?
 • DOMINIQUE Verbuyst

  2 jaar geleden
  Wat is zijn actieplan tegen de gruwelijke besnijdenissen in zijn land???