De extreemrechtse controversiële journalist Eric Zemmour tijdens een bezoek aan Marseille.
Volledig scherm
De extreemrechtse controversiële journalist Eric Zemmour tijdens een bezoek aan Marseille. © AFP

“Eric Zemmour kondigt vandaag deelname aan Franse presidentsverkiezingen aan”

De extreemrechtse controversiële journalist en columnist Eric Zemmour gaat vandaag zijn kandidatuur voor de Franse presidentsverkiezingen aankondigden. Dat vernam het Franse persbuerau AFP bij zijn entourage.

 1. PORTRET. Wie is Eric Zemmour, de man die zowel Le Pen als Macron nerveus maakt?
  PREMIUM

  PORTRET. Wie is Eric Zemmour, de man die zowel Le Pen als Macron nerveus maakt?

  Wel 80.000 boeken verkocht in minder dan één week tijd. Naar 11% in de peilingen in slechts één maand. Vedette op alle tv-stations. De cover van Paris-Match, met een paparazzi foto waarop hij iets te innig staat met zijn 35 jaar jongere raadgeefster, terwijl hij het traditionele gezin promoot. Journalist en polemist Eric Zemmour droomt ervan in april 2022 de Franse Trump te worden. Zijn mogelijke kandidatuur werd begin dit jaar nog op hoongelach onthaald. Nu maakt ze de hele politieke klasse nerveus, Emmanuel Macron en Marine Le Pen inbegrepen. Waarom?
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 1. Michel Barnier, de man die Macron kan onttronen als Frans president door de verdeeldheid bij extreemrechts
  PREMIUM

  Michel Barnier, de man die Macron kan onttronen als Frans president door de verdeeld­heid bij extreem­rechts

  In Frankrijk komt de herverkiezing van president Macron op losse schroeven te staan. Want met de tweestrijd die er bij extreemrechts lijkt te ontstaan, dreigt geen van beide kandidaten daar in de beslissende ronde te raken. Terwijl Macron wel aan het langste eind zou trekken tegen Marine Le Pen of Eric Zemmour, is hij daar minder zeker van als zijn rivaal gematigder is. En dan komt brexit-onderhandelaar Michel Barnier steeds meer in beeld.