Turkse tanks bij de Syrische grens.
Volledig scherm
Turkse tanks bij de Syrische grens. © AFP

Erdogan wil Turkse troepen in Syrië nu ook laten oprukken naar het zuiden

In hun offensief tegen de Koerdische strijders gaan de Turkse troepen in het noordwesten van Syrië mogelijk verder zuidwaarts oprukken in de richting van Idlib. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan gezegd. Dat Ankara zijn offensief tegen de Koerdische milities wil volbrengen, bleek al uit de Turkse eis aan de Amerikaanse troepen om Manbij, meer naar het oosten, te verlaten.

46 reacties

 • Roger Geens

  5 jaar geleden
  Vandaag of morgen worden onze Koerdische vrienden kwaad en sterven er weer een pak Turken in Istanboel of Ankara .De V.S. hebben de morele plicht d Koerden bij te staan tot het daar terug rustig is en de Turken hun hand onder hun gat nemen en gaan lopen want anders zouden hun tanks wel eens oud ijzer kunnen worden .
 • Steve Van der Vekens

  5 jaar geleden
  @Ben Sen, het Westen is pas gaan bombarderen na de verschrikkelijke aanslag van 9/11. Maar dat ben je met je selectief brein natuurlijk al lang vergeten.
 • Orhan Guler

  5 jaar geleden
  Mensen de EU had 3 miljard euro beloofd aan Turkije voor de opvang van vluchtelingen en heeft uiteindelijk 691 miljoen euro overgemaakt. Turkije heeft tot nu toe 24 miljard euro uitgegeven voor de opvang van Syriërs. Is dus vrij logisch waarom TSK nu in Afrin is. Die mensen willen zelf ook terug van zodra er een secure zone is. Tenslotte heeft Turkije niks tegen Koerden. Turken en koerden leven al jaren samen in Turkije. Beetje opzoeken a.u.b.
 • Sinan Ozcelik

  5 jaar geleden
  Turkije is de enigste land in de wereld die vrede kan brengen in midden oosten.zaols amerika in afganisten in irak in syrie in libië al jaren bloedbad heeft gepleegt met EU landen.en Turkije is de enigste land die vluchtelingen ontvangt(4miljoen).
 • Patrick Moorthamer

  5 jaar geleden
  Ben sen, die rekening betalen wij dacht ik aan Turkije
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.