De Turkse president Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan © REUTERS

Erdogan roept Turken op spaargeld in lira aan te houden

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan roept Turken op hun spaargeld vooral in lira aan te houden. Hij wees erop dat de waarde van de Turkse munt weer goeddeels onder controle is nadat de lira de voorbije maanden sterk aan waarde inleverde.

28 reacties

 • William Peeters

  1 jaar geleden
  Mag ik opmerken, dat deze persoon democratisch is verkozen, en dat hierdoor meer dan 50% van de Turkse bevolking akkoord gaat met het beleid en de beslissingen van deze persoon. Met alle gevolgen die eraan verbonden zijn.
 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  De man is een economische analfabeet. De Lira is na zijn duur reddingsplan inmiddels terug sterk aan het dalen, terwijl de lange termijnrente reeds tot boven de 25% is gestegen. Vanaf hier worden het Zuid-Amerikaanse toestanden. Zijn dagen zijn geteld.
 • yassine laachir

  1 jaar geleden
  In het verleden heeft de lira alleen maar een vrije val gekend niets nieuws! Dus waarom niet iets nieuws proberen. Elon musk heeft ook altijd tegen beter weten in van de economen tegendraads gedaan en het heeft hem geen windeieren opgeleverd.
 • Jan Vannuffelen

  1 jaar geleden
  Zou die gek zijn eigen woorden geloven? De verstandige Turk zeker niet. Die zullen elke lira zo snel mogelijk omwisselen voor een andere munt of goud.
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Hebben die mensen nog spaargeld ?
 1. Wereldrecordpoging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Wereldre­cord­po­ging ‘langste busreis’: op 56 dagen doorkruis je 22 landen met “luxe bus”

  Het Indiase expeditiebedrijf Adventures Overland wil de langste busreis ter wereld maken. Het bedrijf biedt hiervoor een 56-daagse reis aan voor maximaal 30 passagiers. De bus vertrekt in augustus en houdt halt in 22 landen. De passagiers reizen van de grootste stad van Turkije via de Balkan naar Oost-Europa, Scandinavië en via West-Europa naar de Britse hoofdstad. Wil je een van de 30 passagiers zijn? Een instapticket kost je net geen 23.000 euro.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.