Recep Tayyip Erdogan (l.) met de Franse president Macron.
Volledig scherm
Recep Tayyip Erdogan (l.) met de Franse president Macron. © EPA

Erdogan hekelt intellectuelen als "tuinmannen van het terrorisme"

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op een gespannen persconferentie met zijn Franse ambtsgenoot, Emmanuel Macron, uitgehaald naar bepaalde journalisten, studenten en leraren. Zij zijn weliswaar geen terroristen, maar "het terrorisme heeft wel tuinmannen", aldus Erdogan, die ook nog aangaf stilaan genoeg hebben van het wachten op Europees lidmaatschap.

40 reacties

 • Benny Van den broeck

  5 jaar geleden
  Turkije hoort bij europa natuurlijk want izmir, istanboel, izmit ,edirne.. dit steden liggen in europa en daar heb ik nog in haven gewerkt met opdracht van een bedrijf hier in Antwerpse haven ,enige ding dat ik kan zeggen is dat turkije zich toch een beetje moet aanpassen aan de normen en de waarden van europese unie, dan pas kan men over een volledige toetreding kunnen bespreken..
 • Waarheid achter de schermen

  5 jaar geleden
  Macron zou beter de rechten van de turkse minderheden verdedigen in Frankrijk. Het gaat daar sterk achteruit!
 • Chris Boog

  5 jaar geleden
  Ik denk dat Meneer Erdogan gewoon zelf zijn ruiten heeft in gegooid met die ''coupe'' en dan ook nog duizenden mensen op te pakken en gevangen te zetten. Turkije lijkt steeds meer op een dictatuur eigenlijk spijtig want het is een mooi land. Maar het is nu wel duidelijk dat ze niet bij Europa passen. Het verschil in denken is veel te groot.
 • CV DL

  5 jaar geleden
  Pascha Erdogan en keizer Macron in dezelfde kamer... Op dat moment zou ik graag een vlieg geweest zijn.
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  En die man zoekt via Frankrijk en Duitsland toenadering tot Europa. Voor Hitler waren de intellectuelen ook de boosdoeners in de wereld. Die man die Erdogan als voorbeeld aanhaalde van een geslaagde president met volmachten. Dat Europese continent waar de wetenschap en de vrijheid van meningsuiting ontstaan zijn zou dat heerschap zelfs de toegang tot Europa beter ontzeggen.