Vandaag startte Turkije met de eerste bombardementen aan de grens met Syrië.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandaag startte Turkije met de eerste bombardementen aan de grens met Syrië. © AP

Erdogan geeft jihad weer duw in de rug met offensief tegen Koerden

Het Turkse offensief in Syrië geeft de jihad weer een duw in de rug. Zo voerde de terreurgroep IS gisteren voor het eerst sinds lang een aanval op de Koerden uit. En ook in de rangen van de Turken zelf vechten militanten mee die Syrië het liefst van al omvormen tot een shariastaat.

40 reacties

 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  Die vent is niet te schatten. Waarom geen sancties tegen Turkije. Er zijn landen die voor veel minder gesanctioneerd worden.
 • Pat Vanbeveren

  2 jaar geleden
  Sinds dictator Erdogan aan de macht is blijven wij weg uit Turkije. En dat zouden er veel meer moeten doen.
 • Glenn Schrooien

  2 jaar geleden
  Alles is een toneelstuk! Begrijpen jullie het nog steeds niet na al die jaren. Er zijn altijd meerdere bij betrokken en het komt de regeringen goed uit voor een of andere reden. Dit is weer destabiliseren , afleiding voor wat allemaal gaat komen. WO3 pushen? NWO pushen? Joost mag het weten.
 • aytekin denizli

  2 jaar geleden
  De operatie van de Turkse veiligheidskrachten tegen de pkk / ypg - pyd en IS in Syrië is begonnen. Wat mij opvalt en stoort is dat veel Nederlandse / westerse media en politici de boel bewust manipuleren met bewoordingen als: ‘Aanval op de Koerden” of ‘Oorlog tegen de Koerden”. Maar ‘de Koerden’ zijn NIET hetzelfde als terreurorganisaties als de pkk / ypg-pyd, net zo min als dat ‘de moslims’ en de IS hetzelfde zijn. Het is dus GEEN oorlog tegen ‘de Koerden’, maar een gerichte actie tegen
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Ik vraag me af, hoe de EU erop gaat reageren. Anders dan hun handen wringen en vergaderen, en daarna trots zijn dat ze moed hebben gehad om er over te praten.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser