De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AFP

Erdogan dreigt met "opening poorten" naar Europa voor Syrische vluchtelingen

buitenlandDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ermee gedreigd de poorten naar Europa open te zetten voor Syrische vluchtelingen, tenzij Ankara voldoende internationale steun krijgt voor een geplande "veiligheidszone" in Syrië.

86 reacties

 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Moet hij nieuw geld hebben om zijn paleis met 100 kamers in een natuurreservaat te onderhouden ?
 • Emile De Smedt

  3 jaar geleden
  Het Romeinse Rijk ging ten onder door lui en lafheid.Schakelde vreemde machten in bij het bewaken van grenzen.Wenteden zich in genoegzaamheid terwijl hun waarden wegglipten.Resultaat gekend.Is wat aan het gebeuren staat met wat Europees Rijk kan genoemd.Nieuwe bezetter en bezitter kondigd zich aan.
 • princen yvon

  3 jaar geleden
  Erdogan heeft de verkiezingen in Istanbul en Ankara verloren. Hij hoopt nu met een oorlog tegen de Koerden zijn populariteit wat op te krikken. Gelukkig is zijn geld op. Houden zo Europa. Een andere is in dit geval gegarandeerd niet slechter.
 • Hugo BAVRE

  3 jaar geleden
  Europa is niet in staat om zelf de problemen op te lossen. Miljarden uitgeven om de problemen van zich af te houden. Landen waar de bevolking massaal op de vlucht slaan, moet de regering aangepakt worden, afgezet worden en een bestuur installeren die het land opnieuw leefbaar maakt voor de ganse bevolking.
 • Michel de Coorebyter

  3 jaar geleden
  Erdogan is een goed strateeg en onderhandelaar : hij gebruikt de zwakheden van een ander om hen uit te buiten. Europa heeft zich verzwakt en betaald de prijs.