De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AFP

Erdogan dreigt met "opening poorten" naar Europa voor Syrische vluchtelingen

buitenlandDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ermee gedreigd de poorten naar Europa open te zetten voor Syrische vluchtelingen, tenzij Ankara voldoende internationale steun krijgt voor een geplande "veiligheidszone" in Syrië.

86 reacties

 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Moet hij nieuw geld hebben om zijn paleis met 100 kamers in een natuurreservaat te onderhouden ?
 • Emile De Smedt

  3 jaar geleden
  Het Romeinse Rijk ging ten onder door lui en lafheid.Schakelde vreemde machten in bij het bewaken van grenzen.Wenteden zich in genoegzaamheid terwijl hun waarden wegglipten.Resultaat gekend.Is wat aan het gebeuren staat met wat Europees Rijk kan genoemd.Nieuwe bezetter en bezitter kondigd zich aan.
 • princen yvon

  3 jaar geleden
  Erdogan heeft de verkiezingen in Istanbul en Ankara verloren. Hij hoopt nu met een oorlog tegen de Koerden zijn populariteit wat op te krikken. Gelukkig is zijn geld op. Houden zo Europa. Een andere is in dit geval gegarandeerd niet slechter.
 • Hugo BAVRE

  3 jaar geleden
  Europa is niet in staat om zelf de problemen op te lossen. Miljarden uitgeven om de problemen van zich af te houden. Landen waar de bevolking massaal op de vlucht slaan, moet de regering aangepakt worden, afgezet worden en een bestuur installeren die het land opnieuw leefbaar maakt voor de ganse bevolking.
 • Michel de Coorebyter

  3 jaar geleden
  Erdogan is een goed strateeg en onderhandelaar : hij gebruikt de zwakheden van een ander om hen uit te buiten. Europa heeft zich verzwakt en betaald de prijs.
 1. Mama uit Texas vindt na 51 jaar eindelijk via DNA-test haar dochter terug die als peuter ontvoerd werd

  Mama uit Texas vindt na 51 jaar eindelijk via DNA-test haar dochter terug die als peuter ontvoerd werd

  1971, Fort Worth, Texas. Melissa Highsmith is een peuter van 21 maanden. Haar mama Alta Apantenco staat er alleen voor en zoekt een babysit die tijdens Alta’s werkuren op Melissa moet passen. Zelf zal ze die vrouw nooit ontmoeten: het is Alta’s huisgenote die op 23 augustus 1971 de kleine Melissa toevertrouwt aan de oppas. Die komt nooit terug met het kind. Melissa blijft meer dan 50 jaar spoorloos, tot haar familie haar uiteindelijk kan opsporen via een online DNA-databank. Kerst valt vroeg dit jaar voor de familie.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.