De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (rechts) met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump tijdens de NAVO-top eerder deze maand in Brussel.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (rechts) met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump tijdens de NAVO-top eerder deze maand in Brussel. © REUTERS

Erdogan dreigt met arbitrage tegen VS als er economische sancties komen

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Verenigde Staten gedreigd met internationale arbitrage als dat land sancties tegen Turkije uitvaardigt. De VS hebben gezegd die uit te vaardigen als Turkije de gevangen genomen Amerikaanse predikant Andrew Brunson niet vrijlaat.

68 reacties

 • Uveysel Karani

  3 jaar geleden
  Turkije wacht al 2 jaar voor de levering van Gulen. Wanneer word de wereld eens wakker tegen Trump. Beseffen jullie het nog altijd niet
 • Benny Van den broeck

  3 jaar geleden
  Erdogan een man met ballen !
 • Rot Op

  3 jaar geleden
  Zo moet het. Een mat met met ballen! Ik begin Erdogan leuk te vinden.
 • Dirk Visser

  3 jaar geleden
  Toch bizar om hier in de commentaren weer te lezen hoe anti Europees en anti westers Belgische Turken zijn. Misschien een idee voor staatsveiligheid om die potentiële terroristen in de gaten te houden.
 • Mark Wijgers

  3 jaar geleden
  Fabionara, blijkbaar nog nooit iets gelezen over de tienduizenden onschuldige mensen die hij in eigen land zonder proces laat opsluiten ?
 1. Algemene Vergadering VN vraagt einde te maken aan wapenlevering aan Myanmar
  2

  Algemene Vergade­ring VN vraagt einde te maken aan wapenleve­ring aan Myanmar

  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag een niet-bindende resolutie aangenomen waarin de militaire staatsgreep in Myanmar wordt veroordeeld. In de tekst wordt ook aan alle lidstaten gevraagd om "de toestroom van wapens" naar het land te voorkomen. In de resolutie wordt ook opgeroepen tot een terugkeer naar de democratie en tot een vrijlating van de politieke gevangenen, onder wie Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi.