De cover van ‘Le Point’ spreekt boekdelen.
Volledig scherm
De cover van ‘Le Point’ spreekt boekdelen. © AP

Erdogan dient klacht in tegen tijdschrift dat hem beschuldigt van etnische zuivering

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft samen met aanklagers in Ankara een strafrechtelijke klacht ingediend tegen een Frans tijdschrift. ‘Le Point’ beschuldigde hem van "etnische zuivering" in het noordoosten van Syrië.

14 reacties

 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  @Gino Denil: akkoord.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Zoals elk land kent ook Turkije grote Turken en grote schurken. Ataturk was een grote Turk. Bij de helft of meer van de Turken is Erdogan trouwens niet geliefd. Daarom verloor hij bij de laatste verkiezingen 7 van de 9 grote steden. Dan helpt wat oorlog om de nationalistische gevoelens weer wat op te kloppen. Maar de doorsnee Turk zal er wel de rekening voor betalen.
 • Jason Kubrat

  1 jaar geleden
  Zoals Ataturk ooit zei: "Één Turk is voldoende om de wereld te laten trillen in zijn fundamenten." Als ik Erdogan overal lees en zie, gehaat door de westerling, geliefd door de moslims, dan kan ik niks anders dan Ataturk gelijk geven.
 • Piet Van Buggenhout

  1 jaar geleden
  Los van de omstandigheden doet Erdogan mij denken aan mis-Arco Francine Swiggers: eerst mensen beliegen en bedriegen en wie dat niet slikt met gerechtelijke vervolging bedreigen.
 • chris eeckhout

  1 jaar geleden
  Hoe moet je dit anders noemen? Het willekeurig liquideren van mannen, vrouwen en kinderen zonder enige vorm van rechtspraak of wat ook . Er zijn onder hen , zeker wel groeperingen en / of individuen die terroristische acties uitvoeren , maar daarvoor hoeft men niet een ganse bevolking uit te roeien! Trouwens er zijn toch andere middelen voorhanden om de daders van zulke feiten op te sporen, te intercepteren, te vervolgen, of uit te schakelen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil