De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © via REUTERS

Erdogan biedt Oekraïne steun aan in escalerend conflict in Oost-Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gepleit voor een diplomatieke oplossing voor het opnieuw escalerende conflict in Oost-Oekraïne. Erdogan hoopt dat de spanningen niet verder oplopen en bood Oekraïne "elke vorm van steun" aan.

26 reacties

 • JAN VERMEULEN

  1 maand geleden
  Europa is een oude wolf met 1 tand wat moet Turkije met Europa?
 • Ufuk Durmaz

  1 maand geleden
  Met dank aan het Verdrag van Montreux (1936) is de Zwarte Zee de enige zee waar geen oorlogsschepen (max. 21 dagen dan eruit) mogen komen van landen die geen kustlijn hebben aan de Zwarte Zee. Dit is wat de Amerikanen graag willen veranderen. Je moet de Bosporus en de Dardanellen zee-engte passeren voordat je de binnenzee op kan varen. Dit verdrag is een cruciale evenwicht tss Rusland en Turkije. Vrede tss Oekraïne en Rusland is zeer belangrijk voor TR. Badr Bennani= 100% gelijk.
 • Jason Kubrat

  1 maand geleden
  Erdogan heeft goede relaties met zowel Poetin als Zelensky. Hij heeft al met beide partijen gesproken. Volgens mij zijn de schuldigen VS en de Nato. Het agressief karakter van het westen hebben steeds het basis gevormd voor oorlogen.
 • Kevin van Goethem

  1 maand geleden
  Ik vraag mij af of die burgers daar veel mee inzitten hoe hun baas noemt? Of die bij mij nu vdb, de croo of rutten noemt, maakt me niets uit. Als ze allemaal gewoon eens stoppen met liegen tegen en stelen van hun burgers. Ik heb geen land, als ik maar goede leiders/politiekers heb. En dat hebben wij niet en turkije al zeker niet. Oekraïne weet ik niet en poetin is zeker niet slecht.
 • Badr Benanni

  1 maand geleden
  Mensen hou eens op met te zeggen “ik hoop dat Turkije nooit lid wordt van de EU”. Guess what, de Turken willen niet bij de EU. Ik hoop dat de Turken nooit lid willen worden van de EU. De EU is vergane glorie en de Britten hebben het door als geen ander. Europa is een nationalistisch bastion geworden van extreem rechts. Wie wil er nu bij dat zooitje ongeregeld bijhoren. Turkije doet het prima zonder de EU en zal het prima blijven doen.
 1. Italiaanse premier noemt Erdogan ‘dictator’ na stoelincident, Michel speelde scène “nog 150 keer” in zijn hoofd af

  Italiaanse premier noemt Erdogan ‘dictator’ na stoelinci­dent, Michel speelde scène “nog 150 keer” in zijn hoofd af

  De Italiaanse eerste minister Mario Draghi heeft voor ophef gezorgd door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in aanwezigheid van de pers een "dictator" te noemen. Hij deed die uitlating naar aanleiding van het veelbesproken 'stoelincident' tijdens het bezoek van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel. Turkije roept nu de Italiaanse ambassadeur op het matje. Michel betreurt het beeld dat hij onbewust gecreëerd heeft. “Ik heb die scène nog 150 keer in mijn hoofd afgespeeld", liet hij weten op de Franstalige zender LN24.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar