Joe Biden en Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
Joe Biden en Recep Tayyip Erdogan. © AFP

Erdogan: “Biden heeft bloed aan zijn handen vanwege steun aan Israël”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op televisie hard uitgehaald naar zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Volgens Erdogan heeft Biden bloed aan zijn handen vanwege zijn steun aan Israël in het conflict met Hamas. De ‘Washington Post’ schreef eerder dat de Amerikaanse regering een wapenverkoop van 735 miljoen dollar (605 miljoen euro) aan Israël goedgekeurd had. Het zou gaan om een verkoop door Boeing van precisiegeleide wapens.

43 reacties

 • Vloebergs Jan

  1 maand geleden
  Dic Erdogan bezet Syrië en geeft steun aan IS, trekt ten strijde tegen Armenië in karabach, onderdrukt Koerden Assyriërs,etc in eigen land, stemt mensenrechten weg, bezet de Haya Sofia uit het Byzantijnse rijk, wie is die kwal om andere met de vinger te wijzen.
 • Tommaso Pizzico

  1 maand geleden
  Beste Luc,gaza terzijde gelaten ,er zijn ook andere gebieden die bezet worden en waar de palestijnen uit hun huizen worden gezet en minderjarige kinderen zonder enige vorm van proces ( daar gelden andere wetten ) gevangen worden gehouden,neen mijn symphatie gaat naar de zwakken en onderdrukten...
 • Greta Van den broecke

  1 maand geleden
  Erdogan zou beter voor zijn eigen deur vegen. Wat er in Turkije gebeurt, kan ook niet door de beugel.
 • Alain Debrouwer

  1 maand geleden
  Nu geef ik hem 100% gelijk
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Erdogan ziet hier een vrij naïeve kans om zijn blazoen een beetje op te poetsen. En velen die niet beter weten geven hem gelijk. Hopelijk zijn er genoeg mensen die dat spelletje door hebben. Voor Biden en zijn team is Erdogan in feite een snotneus en déjà vu. We zullen zien wat hij gaat doen. Ik ben benieuwd.
 1. Algemene Vergadering VN vraagt einde te maken aan wapenlevering aan Myanmar
  1

  Algemene Vergade­ring VN vraagt einde te maken aan wapenleve­ring aan Myanmar

  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag een niet-bindende resolutie aangenomen waarin de militaire staatsgreep in Myanmar wordt veroordeeld. In de tekst wordt ook aan alle lidstaten gevraagd om "de toestroom van wapens" naar het land te voorkomen. In de resolutie wordt ook opgeroepen tot een terugkeer naar de democratie en tot een vrijlating van de politieke gevangenen, onder wie Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi.
 2. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden in september voor Kosovo-tribunaal in Den Haag

  Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den in september voor Koso­vo-tribunaal in Den Haag

  Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd in september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.