Joe Biden en Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
Joe Biden en Recep Tayyip Erdogan. © AFP

Erdogan: “Biden heeft bloed aan zijn handen vanwege steun aan Israël”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op televisie hard uitgehaald naar zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Volgens Erdogan heeft Biden bloed aan zijn handen vanwege zijn steun aan Israël in het conflict met Hamas. De ‘Washington Post’ schreef eerder dat de Amerikaanse regering een wapenverkoop van 735 miljoen dollar (605 miljoen euro) aan Israël goedgekeurd had. Het zou gaan om een verkoop door Boeing van precisiegeleide wapens.

44 reacties

 • John Verstraeten

  5 maanden geleden
  Erdogan is de grootste catastrofe voor Turkije: hij richt zijn land ten gronde, een brood is 10 keer duurder dan voorheen, hij heeft de vrije meningsuiting volledig vernietigd in Turkije en is door en door corrupt. Zijn schoonzoon handelde in olie van IS in naam van hem. Op Youtube staat het bewijs, vakkundig gecensureerd in Turkije. Dat doe je niet als het niet waar is. Attaturk draait zich in zijn graf om en de Turken kunnen alleen maar hopen dat deze holbewoner en zijn AK Partij verdwijnt.
 • Vloebergs Jan

  2 jaar geleden
  Dic Erdogan bezet Syrië en geeft steun aan IS, trekt ten strijde tegen Armenië in karabach, onderdrukt Koerden Assyriërs,etc in eigen land, stemt mensenrechten weg, bezet de Haya Sofia uit het Byzantijnse rijk, wie is die kwal om andere met de vinger te wijzen.
 • Tommaso Pizzico

  2 jaar geleden
  Beste Luc,gaza terzijde gelaten ,er zijn ook andere gebieden die bezet worden en waar de palestijnen uit hun huizen worden gezet en minderjarige kinderen zonder enige vorm van proces ( daar gelden andere wetten ) gevangen worden gehouden,neen mijn symphatie gaat naar de zwakken en onderdrukten...
 • Greta Van den broecke

  2 jaar geleden
  Erdogan zou beter voor zijn eigen deur vegen. Wat er in Turkije gebeurt, kan ook niet door de beugel.
 • Alain Debrouwer

  2 jaar geleden
  Nu geef ik hem 100% gelijk