Joe Biden en Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
Joe Biden en Recep Tayyip Erdogan. © AFP

Erdogan: “Biden heeft bloed aan zijn handen vanwege steun aan Israël”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op televisie hard uitgehaald naar zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Volgens Erdogan heeft Biden bloed aan zijn handen vanwege zijn steun aan Israël in het conflict met Hamas. De ‘Washington Post’ schreef eerder dat de Amerikaanse regering een wapenverkoop van 735 miljoen dollar (605 miljoen euro) aan Israël goedgekeurd had. Het zou gaan om een verkoop door Boeing van precisiegeleide wapens.

43 reacties

 • Vloebergs Jan

  1 maand geleden
  Dic Erdogan bezet Syrië en geeft steun aan IS, trekt ten strijde tegen Armenië in karabach, onderdrukt Koerden Assyriërs,etc in eigen land, stemt mensenrechten weg, bezet de Haya Sofia uit het Byzantijnse rijk, wie is die kwal om andere met de vinger te wijzen.
 • Tommaso Pizzico

  1 maand geleden
  Beste Luc,gaza terzijde gelaten ,er zijn ook andere gebieden die bezet worden en waar de palestijnen uit hun huizen worden gezet en minderjarige kinderen zonder enige vorm van proces ( daar gelden andere wetten ) gevangen worden gehouden,neen mijn symphatie gaat naar de zwakken en onderdrukten...
 • Greta Van den broecke

  1 maand geleden
  Erdogan zou beter voor zijn eigen deur vegen. Wat er in Turkije gebeurt, kan ook niet door de beugel.
 • Alain Debrouwer

  1 maand geleden
  Nu geef ik hem 100% gelijk
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Erdogan ziet hier een vrij naïeve kans om zijn blazoen een beetje op te poetsen. En velen die niet beter weten geven hem gelijk. Hopelijk zijn er genoeg mensen die dat spelletje door hebben. Voor Biden en zijn team is Erdogan in feite een snotneus en déjà vu. We zullen zien wat hij gaat doen. Ik ben benieuwd.
 1. ‘Omar m’ a tuer’: tuinman wil dertig jaar na geruchtmakende moord herziening proces
  FRANKRIJK
  1

  ‘Omar m’ a tuer’: tuinman wil dertig jaar na geruchtma­ken­de moord herziening proces

  Dertig jaar na de moord die Frankrijk begin jaren negentig in de ban hield, heeft de veroordeelde Omar Raddad zijn hoop gevestigd op de nieuwste DNA-analyses om een herziening van zijn proces te verkrijgen. De rijke weduwe Ghislaine Marchal (65) werd op 24 juni 1991 in haar villa nabij Cannes vermoord gevonden. Ze bleek een dag eerder om het leven gebracht. Op de muur naast het lichaam stond in haar eigen bloed de tekst ‘Omar m’ a tuer’ (sic).
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.