Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AFP

Erdogan akkoord om Zweedse premier te ontvangen voor bespreking NAVO-lidmaatschap

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is er vrijdag mee akkoord gegaan om de Zweedse premier Ulf Kristersson te ontvangen. De nieuwe premier had donderdag gezegd dat hij bereid was om “meteen” naar Turkije te reizen om een groen licht te krijgen van Ankara voor de toetreding van Zweden tot de NAVO.

 1. PORTRET. De machtigste dictator die de geschiedenis ooit gekend heeft, maar hier kennen we Xi Jinping nauwelijks: “Zijn vrouw is in China even populair als Beyoncé”
  PREMIUM

  PORTRET. De machtigste dictator die de geschiede­nis ooit gekend heeft, maar hier kennen we Xi Jinping nauwelijks: “Zijn vrouw is in China even populair als Beyoncé”

  Er wonen op onze planeet 7,9 miljard mensen. Daarvan zijn er 1,4 miljard Chinees. En die worden allemaal geleid door één man die geen tegenstand duldt: Xi Jinping (69). Op het twintigste partijcongres van de Communistische Partij van China dat zondag van start gaat, zal bevestigd worden dat Xi Jinping vijf jaar langer president blijft van het land en nog meer macht krijgt. Hij zou daardoor de machtigste leider van China sinds Mao Zedong kunnen worden. Xi heeft één doel: Amerika en Rusland nog voor 2050 van de troon stoten als dé wereldmachten. Maar wie is die man?
 1. Opnieuw geval van extreem politiegeweld in de VS: politieagenten schieten vluchtende rolstoelgebruiker dood
  Play

  Opnieuw geval van extreem politiege­weld in de VS: politie­agen­ten schieten vluchtende rolstoelge­brui­ker dood

  Een groep Californische politieagenten heeft donderdag een man in een rolstoel doodgeschoten. De 36-jarige Anthony Lowe Jr. zou net daarvoor een man neergestoken hebben met een mes. Beelden tonen hoe drie agenten van Huntington Park Police Department de rolstoelgebruiker achtervolgen. Tijdens zijn vluchtpoging probeert Lowe Jr. nog te ontsnappen nadat hij uit zijn rolstoel was gesprongen. De agenten taseren hem eerst twee keer, daarna vuren ze minstens acht schoten op hem af. Hij sterft ter plaatse. Ellakenyada Gorum, de nicht van Anthony, is in shock: “Hij rent weg op zijn stompjes! Hoe koelbloedig kunnen ze zijn?”