"Er is geen brandstof meer! Help ons!": collega hoort via radio laatste woorden van piloot voor fatale crash in Colombia

VideoEen collega-piloot heeft het wanhopige laatste gesprek gehoord van de piloot van het in Colombia neergestorte vliegtuig met de luchtverkeersleiding. "Er is geen brandstof meer!", klonk het, terwijl hij smeekte om hulp. Het vliegtuig met 77 passagiers aan boord crashte uiteindelijk in de bergen van La Union, vijftig kilometer verwijderd van de luchthaven waar het moest landen. 71 mensen kwamen om het leven, waaronder bijna het voltallige team van de Braziliaanse eersteklassevoetbalclub Chapecoense.

  1. Deze zes passagiers overleefden de vliegramp in Colombia: "Ik rolde me op een bolletje terwijl iedereen rechtsprong"

    Deze zes passagiers overleef­den de vliegramp in Colombia: "Ik rolde me op een bolletje terwijl iedereen recht­sprong"

    Twee van de zes passagiers die de vliegramp van maandagavond in Colombia overleefden, hebben verteld wat er precies gebeurde in de laatste noodlottige momenten voor het vliegtuig neerstortte in de bergen van La Union. Bij die crash kwamen 71 mensen om, waaronder bijna het voltallige voetbalteam van de Braziliaanse eersteklasser Chapecoense. "Ik leef nog omdat ik de veiligheidsprocedures volgde. Ik rolde me op een bolletje, terwijl iedereen rechtsprong en begon te roepen", zegt Erwin Tumiri.