Een exuberante scène uit 'The Great Gatsby', een film die zich afspeelt in de jaren 1920.
Volledig scherm
Een exuberante scène uit 'The Great Gatsby', een film die zich afspeelt in de jaren 1920. © Warner Bros

Epidemioloog voorspelt nieuwe ‘roaring twenties’: “Mensen zullen onvermoeibaar op zoek gaan naar sociaal contact”

Net als de Spaanse griep in 1918 zal ook deze pandemie gevolgd worden door een bewogen decennium: de ‘roaring twenties’. Dat voorspelt Nicholas Christakis, epidemioloog aan de Amerikaanse Yale-universiteit.

31 reacties

 • Argus Vercauteren

  1 maand geleden
  Hopelijk krijgt deze socioloog ongelijk, want even later volgde er een beurscrash (1929) en dat resulteerde in een hoog aantal zelfmoorden, faillissementen... Voor hetzelfde geld krijgen we weer een of andere pandemie, want de klimaatopwarming doet de kans op allerlei tropische ziektes (knokkelkoorts, westnijlziekte, zikavirus...) toenemen.
 • Emiel Wolfs

  1 maand geleden
  Gelukkig moeten we nu niet meer kussen en handjes geven. En dat gaan we in de toekomst ook zo houden, ook al is corona voorbij.
 • Luc Vleminckx

  1 maand geleden
  luc Vleminckx Die man heeft problemen wachten tot 2024 dat gaan we echt niet doen, terug groot feest in 2021 met handen geven, knuffelen enz.
 • Carmen De Gussem

  1 maand geleden
  Gelukkig is iedereen veel properder geworden en hopelijk blijft het zo. Hoe heerlijk is het om te winkelen met propere karren,gekuiste klinken,...maar toch zal ik zoals wij al jaren deden overal mijn ontsmettingsproducten gebruiken ook als de crisis voorbij is.Hopelijk moeten we ook geen handen meer geven!
 • Michel de Coorebyter

  1 maand geleden
  In de jaren 20 was er ook een fantastische productiviteitsgroei, die de "roaring" financierde, nu hebben we echter te maken met een stagnerende productiviteit en de financiële en sociale achteruitgang die ermee gepaard gaan. Voetjes op de grond aub.
 1. Zweden transporteert meer dan 2.000 Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  Zweden transpor­teert meer dan 2.000 Moderna-vac­cins bij een te lage tempera­tuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als “extreem zwak”

  Proud Boys laten Trump vallen en omschrij­ven hem als “extreem zwak”

  De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"