Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Enkel Letland dient per dag nog minder vaccins toe dan België

België staat in de lijst met dagelijks toegediende vaccins in de 27 Europese lidstaten zo goed als helemaal onderaan. Per dag komen er in ons land 0,11 vaccins per 100 inwoners bij, blijkt uit een tabel van de gespecialiseerde datawebsite Our World in Data, dat de corona- en vaccinatiecijfers van de hele wereld met elkaar vergelijkt. Enkel Letland zet nog minder vaccins, 0,09 per 100 inwoners per dag.

35 reacties

 • Andy Boudry

  2 maanden geleden
  Met 7 ministers van volksgezondheid zou België 7 keer sneller moeten zijn .
 • Daniel Hens

  2 maanden geleden
  Ik ben er nu echt van overtuigd dat zelf de grootste dommerik inzake politiek ( zoals ik) nu wel beseft dat België en de Belgen nood hebben aan ontwikkelingshulp. 'De slechtste leerling van de klas' ... nee wij moeten naar speciaal onderwijs verwezen worden! Wij horen zelfs niet thuis in de klas.
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Toch een mooie plaats in de rangschikking maar bij de regering is men zich van geen kwaad bewust en ze zijn toch zo goed bezig meneer...
 • marc van de poel

  2 maanden geleden
  In ons bananenrepubliekje presteert men 11.000 inentingen per dag. Er zijn 15 miljoen prikjes te gaan. Oftewel 15.000.000 : 11.000 = 1364 dagen. Dat geeft dus grosso modo vier en een half jaar. Nog even op de tandjes bijten, dixit Vandenbroecke. Hij zal wel gelijk hebben zeker? Want hij is de man met de stekskes.
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Jaaa, maar er is licht aan het einde van de tunnel hoor! Onze tunnel is wel een paar 1.000 kilometer langer dan die in de rest van de wereld, maar wij geraken er ook wel. We blijven gewoon lekker opgehokt als kiekens en zo gefrustreerd als de pest omdat we dagelijks te maken krijgen met het vermanende vingertje van experts, valse hoop en giftig commentaar van onze medemens. De een kan de ander nog niet meer uitstaan en niemand gunt een ander iets. De warme Vlaming. Fijn zo. Komt helemaal goed!
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje