Archiefbeeld 14 september 2021: Afghaanse jongens wandelen voorbij een talibanstrijder in Kaboel.
Volledig scherm
Archiefbeeld 14 september 2021: Afghaanse jongens wandelen voorbij een talibanstrijder in Kaboel. © AP

Enkel jongens mogen van taliban terug naar middelbare school

De talibanminister van Onderwijs heeft aangekondigd dat de middelbare scholen in Afghanistan opnieuw zullen openen, maar wel alleen voor jongens. De minister postte een bericht op Facebook waarin met geen woord werd gerept over meisjesleerlingen. De Afghaanse bevolking vreest al langer dat de taliban met steeds meer beperkingen zullen komen voor meisjes en vrouwen in het land.  

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Conservatief Peter Marki-Zay verkozen tot tegenstander Hongaarse premier Orban bij verkiezingen 2022

  Conserva­tief Peter Marki-Zay verkozen tot tegenstan­der Hongaarse premier Orban bij verkiezin­gen 2022

  De conservatieve, niet partijgebonden conservatief Peter Marki-Zay neemt het op tegen de Hongaarse premier Viktor Orban bij de verkiezingen van 2022. Dat is zondagavond bevestigd, nu alle stemmen geteld zijn. De 49-jarige outsider won de door de oppositie georganiseerde voorverkiezingen met 56,71 procent van de sociaaldemocratische Klara Dobrev (43,29 procent), meldt de verkiezingscommissie.