De uitspraken van minister Müezzinoglu doen de Turkse president Erdogan (foto) wellicht veel plezier.
Volledig scherm
De uitspraken van minister Müezzinoglu doen de Turkse president Erdogan (foto) wellicht veel plezier. © AFP

"Enige mogelijke carrière voor vrouwen is moederschap"

De Turkse minister van Gezondheid, Mehmet Müezzinoglu, heeft voor commotie gezorgd door te beweren dat het moederschap de "enige mogelijke" carrière is voor de (Turkse) vrouw. Met die uitspraak doet hij allicht de conservatief-islamitische president Recep Tayyip Erdogan een plezier. Die laatste vindt dat er voor vrouwen slechts één plaats is: de haard.

 1. Chinees vastgoedbedrijf met 260 miljard euro schuld in financiële problemen: vrees voor domino-effect
  Economie
  6

  Chinees vastgoedbe­drijf met 260 miljard euro schuld in financiële problemen: vrees voor domino-ef­fect

  De wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande betaalt schuldeisers terug met vastgoed. Het bedrijf meldt op de Chinese app WeChat dat investeerders nu kunnen kiezen voor afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld, meldt persagentschap Bloomberg. Het zou gaan om appartementen, kantoren, winkelruimte of parkeergarages. Daarop zou Evergrande kortingen geven tot wel 50 procent. Evergrande verkeert al geruime tijd in grote financiële problemen.
 2. Turkse president Erdogan: "Westerlingen zien graag moslimkinderen sterven"

  Turkse president Erdogan: "Westerlin­gen zien graag moslimkin­de­ren sterven"

  De Turkse president Recep Erdogan beschuldigt westerlingen ervan enkel het geld van de moslimwereld te beogen. "Geloof me, ze lusten ons niet", zei hij tijdens een toespraak in Istanboel. "Ze willen ons dood en zien graag onze kinderen sterven. Hoe lang gaan we dat toelaten?". Overigens: Erdogan blijft erbij dat het moslims waren die Amerika ontdekten. Wie kritiek op hem uit, is geestesziek, zei Erdogan verder. De Turkse kranten Hürriyet en Zaman, en ook de website van Der Spiegel, citeren uit Erdogans toespraak.