Analisten verwachten dat de Conservatives bij de lokale verkiezingen afgestraft zullen worden, maar niet in die mate dat May genoodzaakt zal zijn om een stap opzij te zetten.
Volledig scherm
Analisten verwachten dat de Conservatives bij de lokale verkiezingen afgestraft zullen worden, maar niet in die mate dat May genoodzaakt zal zijn om een stap opzij te zetten. © Photo News

Engelse lokale verkiezingen zijn belangrijke test voor premier May

De Engelsen trekken overmorgen, donderdag 3 mei, naar de stembussen voor de lokale verkiezingen. Hoewel de lokale vertegenwoordigers met heel andere zaken bezig zijn dan de grote issues in het land, zoals de brexit en de immigratie, gelden de verkiezingen als een belangrijke test voor premier Theresa May. Analisten verwachten dat haar Conservatives afgestraft zullen worden, maar niet in die mate dat May genoodzaakt zal zijn om een stap opzij te zetten.

5 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Ze voelt de bui al hangen.De beschuldiging aan Rusland is in haar eigen gezicht ontploft. De meest onbekwame eerste minister ooit in de UK.
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Theresa May is een omhoog gevallen lokaal politica die te beperkt is in visie om op het nationaal niveau te kunnen functioneren. Spijtig dat ze dat zelf niet inziet.
 • paul lemmens

  3 jaar geleden
  wij kunnen slechts hopen dat ze nu de eer aan zichzelf zal houden
 • Kristof Lanslots

  3 jaar geleden
  Het zijn dus enkel verkiezingen in Engeland en niet het VK?
 • bart herbots

  3 jaar geleden
  De Engelsen zijn hun land nog meer in kommer en kwel aan het duwen
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee