AFP
Volledig scherm
© AFP

Engeland krijgt nieuw reisbeleid vanwege hoge vaccinatiegraad

De Britse regering zal het reisbeleid voor reizigers van en naar Engeland "vereenvoudigen" vanwege het grote aantal mensen dat er is gevaccineerd. De maatregelen moeten voor lagere kosten zorgen, meldt transportminister Grant Shapps. Wat dat precies inhoudt, is nog niet duidelijk. De details worden later vandaag bekendgemaakt.

 1. Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfunding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbeginnen”
  Play
  Oostende

  Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfun­ding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbegin­nen”

  Ingrid Asseloos (69), een Oostendse vrouw die op La Palma woont, is werkelijk alles kwijt door de vulkaanuitbarsting die het Spaanse eiland sinds een maand teistert. “Mijn huis waaraan ik 3,5 jaar werkte, zit vijf meter diep bedolven onder de lava. Ik huur nu een vakantiewoning ten noorden van het eiland, maar financieel is dat onhoudbaar”, vertelt de vrouw vanuit La Palma. Ze is de wanhoop nabij. Haar zoon is nu een crowdfunding gestart.
 2. Britse vrouwen getuigen over beangstigende ‘naaldaanvallen’ in nachtclubs: “Gedrogeerd met een prik”
  4

  Britse vrouwen getuigen over beangsti­gen­de ‘naaldaan­val­len’ in nachtclubs: “Gedrogeerd met een prik”

  Verschillende politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk voeren onderzoek naar een opvallend nieuw fenomeen in Britse nachtclubs. Meerdere vrouwen getuigen dat ze tijdens een avondje uit geprikt werden met een naald en daarna compleet van de kaart waren. Gedrogeerd met een injectie. “Dit is iets helemaal anders dan al wat we eerder hebben gezien”, zegt de politie.