Een vrouw probeert haar woning te verlichten met een kaars tijdens een stroompanne in Borodyanka nabij Kiev (20/10/2022).
Volledig scherm
Een vrouw probeert haar woning te verlichten met een kaars tijdens een stroompanne in Borodyanka nabij Kiev (20/10/2022). © AP

‘Energieterreur’ in Oekraïne houdt aan: nog steeds stroompannes in heel het land

De Russische raketaanvallen op de Oekraïense energievoorziening leiden in heel het land nog steeds tot problemen, ondanks alle herstelwerkzaamheden. Door een capaciteitstekort van 27 procent kampen de meeste regio’s nog met stroomonderbrekingen, melden Oekraïense media die zich baseren op netbeheerder Ukrenergo.

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Duitsland stuurt toch Leopard 2-tanks naar Oekraïne, ook VS overwegen zwaarder geschut te leveren

  Duitsland stuurt toch Leopard 2-tanks naar Oekraïne, ook VS overwegen zwaarder geschut te leveren

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz stemt ermee in om Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen. Hij zal ook andere landen, zoals Polen, toestaan om hetzelfde te doen, meldt het Duitse blad ‘Der Spiegel’. Ook de VS overwegen om zwaardere Abrams M1-tanks te leveren aan Oekraïne, zo schrijft ‘The Wall Street Journal’. Volgens ‘The New York Times’ zou een officiële bevestiging van het Witte Huis daarover woensdag lokale tijd volgen.
 1. “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaanse autoriteiten infiltreren bij cybercriminelen van Hive
  4

  “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaan­se autoritei­ten infiltre­ren bij cybercrimi­ne­len van Hive

  De cybercriminelen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanval op winkelketen Mediamarkt kregen een forse klap toegediend na een actie van een internationale coalitie van politiediensten. Onder andere Europol, de FBI en de Duitse federale politie konden na infiltratie de digitale infrastructuur van hackersgroep Hive neerhalen. Daardoor zou zo’n 120 miljoen euro aan ransomwarebetalingen zijn vermeden, melden de autoriteiten donderdagnamiddag.