Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Energiebedrijven testen drijvende windturbine voor Noorse kust

De Duitse, Nederlandse en Japanse energiebedrijven RWE, Shell en Tepco testen voor de kust van Noorwegen een drijvende windturbine. Energiebedrijf RWE beschouwt zichzelf als een pionier in drijvende windturbines. Het prototype met de naam “Tetraspar” is met succes aangesloten op het Noorse elektriciteitsnet.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Poetin wil spoorverbinding naar Noordpoolgebied laten bouwen

  Poetin wil spoorver­bin­ding naar Noordpool­ge­bied laten bouwen

  De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn regering opgedragen voorstellen in te dienen voor de aanleg van een spoorverbinding naar de noordwestelijke kust van de Barentszzee, terwijl Moskou ernaar streeft het noordpoolgebied te ontwikkelen. Poetin heeft van het noordelijke Arctische gebied van Rusland een strategische prioriteit gemaakt en heeft opdracht gegeven tot massale investeringen in militaire infrastructuur en mijnbouw.