De 72-jarige Mohammed bin Rasjid al-Maktoem en zijn voormalige echtgenote prinses Haya van Jordanië.
Volledig scherm
De 72-jarige Mohammed bin Rasjid al-Maktoem en zijn voormalige echtgenote prinses Haya van Jordanië. © AFP

Emir van Dubai moet recordbedrag betalen aan ex-vrouw: 640 miljoen euro

Een Britse rechtbank heeft de emir van Dubai, de 72-jarige Mohammed bin Rasjid al-Maktoem, veroordeeld tot het betalen van meer dan 640 miljoen euro aan zijn voormalige echtgenote en hun twee kinderen. Nooit eerder kende een Britse rechtbank een hoger bedrag toe in een echtscheidingszaak.

13 reacties

 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Tja das omdat de Britten het zelf nodig hebben. De Britse bank zal het geld graag zien komen.
 • irene van impe

  1 jaar geleden
  Het zou me verwonderen dat hij dat zal doen!
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Hoe rijk die man ook is, het is een echte schande dat hij zo'n bedrag moet betalen aan een echtgenote die nooit een klap heeft uitgevoerd - behalve schatrijke madam spelen. Als ik van hem was dan zou ze geen cent krijgen, alleen al uit principe, en zou ik liever dat bedrag aan advocaten besteden om niet te moeten betalen. Trouwens, als staatshoofd kan de Britse rechtbank hem waarschijnlijk toch niets doen.
 • Dominique ROSIER

  1 jaar geleden
  Door hun statuut zijn ze een zekere levenstandaard gewoon die zeker moet behouden worden want stel je voor dat ze met 2 kinderen uiteindelijk zou moeten een job zoeken!
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Wat wisselgeld voor hem,als hij al ooit zal betalen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.