Volledig scherm
© REUTERS

EMA ziet verband tussen AstraZeneca en tromboses, maar benadrukt voordelen vaccin

Er bestaat inderdaad een verband tussen het coronavaccin van AstraZeneca en de zeldzame combinatie van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) die enkele tientallen mensen na vaccinatie hebben opgelopen. Dat zegt Marco Cavaleri, hoofd vaccinatiestrategie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), in Italiaanse media. Maar, zo voegt hij er meteen aan toe, de voordelen van het vaccin zijn nog altijd groter dan de risico's.

48 reacties

 • Martin Soetaert

  4 dagen geleden
  Alle families waar overlijden het gevolg zijn beter samen klacht en schadevergoeding eisen vd Vlaamse regering want deze hebben bewust alles blijven ontkennen !
 • Dirk Dieleman

  4 dagen geleden
  Zeg dat maar tegen hen die dood zijn, trouwens het heeft al in medische vakbladen gestaan dat in zeldzame gevallen het vaccin de aandoening H.I.T. Veroorzaakt, ze zetten er zelfs bij welke behandeling je moet uitvoeren om het tegen te gaan!
 • Joske Zeeuw

  4 dagen geleden
  Het risico is enkel aanvaardbaar indien er geen alternatieven zijn. Die zijn er wel. En eerst AZ niet voor ouderen, nu enkel voor ouderen? Komaan zeg, zijn we dan toch enkel lammetjes?
 • André Joos

  4 dagen geleden
  Pierre Van Damme blijft het vaccin van Astra Zenica nog steeds verdedigen. Voegt er aan toe dat het risico op trombose toeneemt met de leeftijd. Dan is er meer dan rede genoeg om het juist niet meer toe te dienen aan de ouderen. Als men daarentegen zal beslissen het enkel nog toe te dienen aan 60+ hebben ze meteen een goed excuus als het fout loopt. Ik wordt 67 maar bij mij komt Astra Zenica er NIET in. Er zijn intussen meer dan genoeg aanwijzingen dat er iets niet klopt met dit goedkoop vaccin
 • Georgette Vanoverbeke

  4 dagen geleden
  Als er kans is op een tromboze door toediening van Astra Zenica zouden ze er onmiddellijk moeten mee ophouden ,ik begrijp niet dat het nog toegediend wordt ,er zijn toch genoeg Pfizer inspuitingen en de enige firma die op tijd levert ,en waarom mogen wij niet kiezen !!!
 1. Dit paard troost kankerpatiënten in ziekenhuis van Calais: “Hij blijft soms bij hen tot op het einde”
  19

  Dit paard troost kankerpa­tiën­ten in ziekenhuis van Calais: “Hij blijft soms bij hen tot op het einde”

  Ooit liep hij dressuurwedstrijden, maar sinds enkele jaren spendeert het paard Peyo zijn tijd in een Frans ziekenhuis waar hij stervende patiënten troost en steun biedt. Soms helemaal tot op het einde. Een aangrijpend beeld van het dier terwijl het de 24-jarige Marion en haar zoontje troost, is genomineerd voor de World Press Photo-wedstrijd, die de beste journalistieke beelden van het jaar bekroont.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip