REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

EMA zet onderzoek naar mogelijke toelating antilichamencocktail stop

Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) zet zijn onderzoek naar een mogelijke markttoelating voor het coronamedicijn van de Amerikaanse farmaproducent Eli Lilly stop. Het bedrijf heeft de antilichamencocktail die het had ontwikkeld zelf teruggetrokken, meldt het EMA in een persbericht.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Coronapilletje of ‘antilichamencocktail’? Welke coronamedicijnen worden (binnenkort) geproduceerd? En wat is het belang ervan?

  Coronapil­le­tje of ‘antilicha­men­cock­tail’? Welke coronamedi­cij­nen worden (binnenkort) geprodu­ceerd? En wat is het belang ervan?

  Het coronapilletje van het Amerikaanse farmabedrijf Merck zou de kans op ernstige symptomen en overlijden na een corona-infectie halveren. Ook farmabedrijven GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca en Regeneron deelden al (veelbelovende) onderzoeksresultaten omtrent hun medicijnen. Maar waarom worden er eigenlijk nog zoveel medicijnen ontwikkeld als er vaccins zijn? Wat is het grote verschil tussen de verschillende middelen? En wanneer mogen we het eerste coronamedicijn op de markt verwachten? Een overzicht van enkele potentiële kandidaten.
 1. Vijf experts beantwoorden vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”
  PREMIUM

  Vijf experts beantwoor­den vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”

  De coronacijfers blijven fors stijgen. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Is de aangekondige vierde golf daarmee begonnen? Moeten er strengere maatregelen komen? Of moeten we gewoon sneller werk maken van een boosterprik bij alle gevaccineerden? Vijf experten beantwoorden vijf prangende vragen. “Het coronavirus kwijt raken? Neen. Nooit meer”.