Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AP

EMA komt begin april met nieuwe update over AstraZeneca-vaccin

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA buigt zich op 29 maart nogmaals over het AstraZeneca-dossier. De bedoeling is dat het veiligheidscomité van EMA (PRAC) begin april met een nieuwe update komt.

 1. “Elke dag zonder vaccinatie is een verloren dag”: vele besmettingen op EK indoor bewijzen belang van vaccinaties
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  “Elke dag zonder vaccinatie is een verloren dag”: vele besmettin­gen op EK indoor bewijzen belang van vaccina­ties

  “Als België zijn atleten uitstuurt, dan moet ze hen ook beschermen.” Getekend: Roel Parys, voorzitter van de medische commissie van de Vlaamse Atletiekliga. Hij was erbij tijdens het EK indoor in Torun, waar tientallen buitenlandse atleten een coronabesmetting aan overhielden. De Belgen keerden evenwel met een ‘clean sheet’ terug, omdat ze zich voorbeeldig aan de voorschriften hielden en uitstekend begeleid werden. Maar het mag duidelijk wezen dat de tijd dringt om de olympiërs te vaccineren. Of zoals BOIC-hoofdarts Johan Bellemans het uitdrukt: “Elke dag is een verloren dag.”
 1. Italiaanse verpleegster opgepakt voor toedienen valse coronavaccins
  Play

  Italiaanse verpleeg­ster opgepakt voor toedienen valse coronavac­cins

  In Italië is een verpleegster gearresteerd voor het toedienen van valse vaccins. Op bovenstaande beelden is te zien hoe de dame eerst de spuit leegmaakt. Pas daarna stopt ze de naald in de arm van enkele andere vrouwen. Het zou om familieleden gaan die tegen de vaccinatie zijn en zo aan hun vaccinatiebewijs wilden komen. De verpleegster zelf zou op dezelfde manier haar boosterprik vervalst hebben. Daarbij kreeg ze hulp van één van haar collega’s.