Het vaccin van oxford/AstraZeneca
Volledig scherm
Het vaccin van oxford/AstraZeneca © AFP

EMA hoopt op goedkeuring vaccin AstraZeneca eind januari

Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) hoopt tegen eind januari een beslissing te nemen over een voorwaardelijke markttoelating voor het coronavaccin van de universiteit van Oxford en het farmabedrijf AstraZeneca. Dat heeft uitvoerend directeur Emer Cooke vrijdag gezegd.

3 reacties

 • Eduard Maes

  2 weken geleden
  Ik wil enkel het vaccin van Phizer.
 • Thomas Hamerlijnck

  2 weken geleden
  Ik hoop dat een goed deel van die 2.3 miljard (8 of 9 keer EU) kersvers en zonder mankementen in de ontwikkelingshulp terechtkomen.
 • GUY LAMAL

  2 weken geleden
  Laat Frankrijk dan zijn "eigen" vaccin van Sanofi (kunnen ze nog een tijdje wachten !). Ze hebben blijkbaar in eerste instantie geweigerd om extra dosissen van Pfizer aan te kopen omdat van hun vaccin er maar 300 miljoen besteld waren. Dit in een "verenigd" Europa. De Fransen zijn altijd de eersten om politieke spelletjes te spelen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  De Spaanse politie is erin geslaagd drie overvallers te arresteren die een Belgisch koppel hebben beroofd en vastgebonden. Dat gebeurde in hun luxeflat van 5,5 miljoen euro, in een van de meest exclusieve resorts aan de Costa del Sol. Het koppel werd ’s nachts, terwijl ze in bed lagen, verrast door drie gewapende mannen. Nadat een bewaker de politie verwittigde, vonden die het koppel gekneveld terug op het dak.
 1. Waarom vaccineert Israël zoveel sneller dan wij?
  PREMIUM

  Waarom vaccineert Israël zoveel sneller dan wij?

  Israël is wereldkampioen vaccineren. Nog voor april voorbij is, zal het wellicht klaar zijn met inenten. Kranten van grote landen hebben daar een simpele verklaring voor: Israël is klein, er wonen niet veel mensen, het heeft een uitstekende sociale zekerheid, sterke mutualiteiten en de gezondheidszorg is er gedigitaliseerd. Kortom: Israël is zoals België. Waarom zijn wij dan zo veel trager? Geld en planning blijken een grote rol te spelen.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld