Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © Photo News

EMA beslist op 21 december over toelating eerste coronavaccin: “Waarschijnlijk kunnen eerste Europeanen voor eind 2020 al gevaccineerd worden”

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wil op 21 december een besluit nemen over de toelating van het eerste coronavaccin in de Europese Unie. Het bureau had tot nu toe 29 december aangehouden als uiterlijke datum voor het zwaarwegende advies over het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat wordt dus al voor de kerst. Als het EMA maandag het eerste vaccin goedkeurt, laat de Europese Commissie dat ook nog voor Kerstmis toe. 

5 reacties

 • Philip Vertommen

  1 maand geleden
  Allez toch nog, andere zijn al begonnen met inentingen, de UK op kop. Overal is het al goedgekeurd, zijn de de wetenschappers in Europa dan slimmer of wat, of misschien moesten er eerst een paar zakjes gevuld worden. Voor de rest heeft Europa de ganse pandemie niet thuis gegeven.
 • RENE LENAERTS

  1 maand geleden
  Eindelijk beseffen Eurocraten dat ze zich hebben laten kloppen door de VS van Trump en het VK van Johnson, enkel wegens de paperassenoorlog van het Europees geneesmiddelenagentschap.
 • Patrick Braekeveldt

  1 maand geleden
  Terwijl ze in Europa nog altijd aan het bakkeleien en vergaderen zijn over het vaccin van Pfizer geven ze volgende week de goedkeuring voor een tweede vaccin !
 • Kris Leynen

  1 maand geleden
  Is de brexit geregeld dan? De Britten zijn al begonnen dacht ik
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Het slechtste en duurste vaccin wordt als eerste goedgekeurd. Mooi lobbywerk.
 1. Experts over Belgische vaccinatiestrategie: “Goede raad van de Britten: geef niet het hele rusthuis op zelfde dag een spuitje”
  PREMIUM

  Experts over Belgische vaccinatie­stra­te­gie: “Goede raad van de Britten: geef niet het hele rusthuis op zelfde dag een spuitje”

  Staat onze vaccinatiestrategie op losse schroeven, nu blijkt dat Pfizer kampt met productieproblemen? Komen er nog vertragingen? En wat hebben we geleerd van het Verenigd Koninkrijk, dat al is begonnen met inenten? Wij vroegen het aan drie hoofdrolspelers van de taskforce Vaccinatiestrategie. "De opstart zal nu wellicht wat trager verlopen, maar een drama is dat niet."
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'