Twitter, Elon Musk
Volledig scherm
© Twitter, Elon Musk

Elon Musk zet foto met zichzelf, zijn kinderen en paus Franciscus online: “Vereerd om hem te ontmoeten”

Paus Franciscus heeft vrijdag in Vaticaanstad Elon Musk ontvangen. De multimiljardair plaatste een foto van zichzelf, zijn vier zonen en de paus op Twitter. 's Werelds rijkste mens schrijft erbij dat hij "vereerd" is dat hij ontvangen werd door de kerkvader.

  1. Rusland trekt prijzen voor gas en elektriciteit op, buitenlandminister verdedigt aanvallen op Oekraïense infrastructuur

    Rusland trekt prijzen voor gas en elektrici­teit op, buitenland­mi­nis­ter verdedigt aanvallen op Oekraïense infrastruc­tuur

    De Russische autoriteiten trekken de door de overheid gereguleerde tarieven voor basisvoorzieningen op, zo melden Russische media. De prijzen voor gas worden met 8,5 procent verhoogd, die voor elektriciteit met 9 procent. Ondertussen heeft buitenlandminister Sergej Lavrov de gerichte aanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur verdedigd. “Die infrastructuur ondersteunt de strijdbaarheid van de Oekraïense strijdkrachten en van de nationalistische bataljons”, zei hij tijdens een persconferentie.
  1. Weduwe van Russische topkolonel schrijft boze brief aan Poetin: “Mijn man executeerde zichzelf door druk van mislukte mobilisatie”

    Weduwe van Russische topkolonel schrijft boze brief aan Poetin: “Mijn man executeer­de zichzelf door druk van mislukte mobilisa­tie”

    De weduwe van Vadim Boyko (44), de Russische topkolonel die eerder deze maand dood werd teruggevonden in zijn kantoor, heeft een open brief geschreven aan de Russische president Vladimir Poetin. Volgens de weduwe was haar echtgenoot onterecht de “zondebok” voor de vele problemen rond de chaotische mobilisatie van Poetin. “Hij werd verantwoordelijk gesteld voor de mislukte rekruteringen en zou daarvoor meer dan 100 miljoen roebel aan schulden moeten betalen. Dat was voor hem de druppel”, schrijft ze onder meer.