Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © REUTERS

Elon Musk: “Als VN kan zeggen hoe je met 6 miljard dollar honger wereld uit kan helpen, zal ik het doen”

Miljardair Elon Musk heeft op sociale media beloofd om voor 6 miljard dollar (5,2 miljard euro) aan aandelen van Tesla te verkopen en te schenken als het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (VN) kan bewijzen dat je met dat bedrag de honger de wereld uit kan helpen. 

167 reacties

 • Willy van craen

  1 jaar geleden
  Vele arme landen hebben wel veel geld voor allerlei wapens en ook corruptie. Ook moet men melden dat de rijke landen voedsel verkopen goedkoper dan eigen productie in die landen.
 • WALTER MENSAERT

  1 jaar geleden
  Er is teveel corruptie in de Wereld om dit te laten slagen. Het is een utopie om de armoede uit de Wereld te helpen, het is een utopie om de klimaat doelstellingen te halen. Het is een utopie om te denken dat we illegale immigratie kunnen stoppen. We kunnen enkel in eigen omgeving en in eigen familie trachten goed te doen. Dat is de eerste stap, begin bij jezelf.
 • Marc Van der Vloedt

  1 jaar geleden
  Je zegt dat je 6 miljard gaat investeren in... ...een cryptomunt die momenteel heel laag noteert... ...dat je een deal hebt om honderdduizenden elektrische wagens te leveren aan een verhuurmaatschappij en alle regeringen/besturen van de wereld. ...andere opties openhoudt maar vooral de juiste opties verhandelt... Allee... 6 miljard verdient en gratis weg te geven !
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Dag mort je zeker niet aan de VN vragen. Volg je hart, en doe zeker geen schenking aaneen liefdadigheidsinstelling. Dan ben je 80% van je investering kwijt.
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Geboortebeperking zou het wondermiddel zou zijn. In een westers land met sociale zekerheid kan je dat vlotjes verkondigen vanuit je warme bureau met je latte macchiato binnen handbereik. Maar in arme landen zijn je kinderen je backup voor als het niet meer gaat. Veel kinderen sterven er jong, dus je moet er meerdere maken, wil je zeker zijn dat er nog een overschiet tegen dat het nodig is. Grote denkfout die veel westerlingen maken is 'ik ben de maatstaf'. Wel, dat ben je dus niet.
 1. Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minutenlang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”
  Update

  Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minuten­lang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”

  De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft vannacht enkele video's vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is te zien hoe de 29-jarige zwarte Amerikaan minutenlang door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. “De agenten waren relatief jong met weinig ervaring”, aldus Amerika-expert Greet De Keyser. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie. In verschillende Amerikaanse steden wordt nu gedemonstreerd.