De Franse politie heeft in een onderzoek naar de dood van een vrouw in een bos circa 65 kilometer ten noordoosten van Parijs DNA-materiaal afgenomen van 67 honden. De rechercheurs willen weten welke honden afgelopen zaterdag in het bos van Retz de 29-jarige zwangere Elisa Pilarski hebben gebeten.
Volledig scherm
De Franse politie heeft in een onderzoek naar de dood van een vrouw in een bos circa 65 kilometer ten noordoosten van Parijs DNA-materiaal afgenomen van 67 honden. De rechercheurs willen weten welke honden afgelopen zaterdag in het bos van Retz de 29-jarige zwangere Elisa Pilarski hebben gebeten. © Page de Soutien à Elisa Pilarski Facebook

Elisa werd verscheurd door honden, maar welk lot wacht haar eigen hond Curtis? “Hij probeerde haar te redden”

De zwangere vrouw die vorige week in een bos tussen Parijs en de Belgische grens werd verscheurd door honden is geïdentificeerd als de 29-jarige Elisa Pilarski. Mogelijk werd Elisa het slachtoffer van honden die deelnamen aan een drijfjacht in het gebied, al ontkent de jachtclub met klem. Op het moment van de tragedie was Elisa haar eigen viervoeter Curtis aan het uitlaten. Er wordt nu gevreesd dat hij zal geëuthanaseerd worden, “ook al heeft hij niets met het bijtdrama te maken”. Er is een petitie opgestart om Curtis van de dood te redden.

16 reacties

 • Wendy Pauwels

  2 jaar geleden
  Als die herder agressie toont was het die man die zen hond allang aan de lijn moest doen.curtis heeft gewoon zijn baasje willen verdedigen.mijn handtekening mag ook op die petitie
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Toch maar het onderzoek afwachten. Het kan bv zijn dat de Mechelse herder en Curtis het met elkaar aan de stok kregen en dat de dame zich daar tussen gemengd heeft. Was die Mechelse herder alleen of niet ? Afwachten!
 • Johny matheeuwsens

  3 jaar geleden
  Een hond gaat zijn baasje beschermen. In verkeerde handen, of alleen, is dat een wapen. Een kleine hond kan bijten maar is niet dodelijk. Er wordt veel gepraat over vuurwapens. Wat is het gevaarlijkst om in het bos te ontmoeten? Een jager met jachtgeweer, of een man alleen met een grote hond? Wie is er niet bang van een grote loslopende hond??
 • marie-claire de bosscher

  3 jaar geleden
  die hond zal haar verdedigd hebben, die jagers met hun honden, die mag je allemaal afmaken !
 • Mady Vermeulen

  3 jaar geleden
  Staffordshire Terriers zijn niet kwaadaardiger dan Mechelaars of andere honden.Ze hebben ten onrechte een slechte naam.Alles ligt aan de manier waarop ze opgeleid worden.De pitbulterriers die ik regelmatig tegenkom zijn lieve goedzakken waar geen greintje agressie inzit.Zelfs de liefste honden vormen een gevaar als ze tot een roedel behoren en één van hen de aanval inzet.Als Curtis zich dreigend opstelde om zijn baasje te verdedigen kan dat de aanval van een hele hondenroedel hebben uitgelokt.