Een Turkse Cougar-helikopter
Volledig scherm
Een Turkse Cougar-helikopter © REUTERS

Elf doden bij crash met Turkse legerhelikopter

Elf Turkse soldaten, onder wie een generaal, zijn omgekomen bij een helikoptercrash in het zuidoosten van Turkije, in de buurt van Bitlis. Bij de crash vielen negen doden, twee anderen bezweken later aan hun verwondingen. Er zijn ook twee soldaten gewond geraakt. Dat heeft het Turkse ministerie van Defensie aangekondigd. Het gaat volgens dat ministerie over een ongeluk.

 1. Commissies EU-parlement stemmen in met handelsverdrag met VK
  3

  Commissies EU-parlement stemmen in met handelsver­drag met VK

  De commissies voor handel en buitenlandse zaken van het Europees Parlement stemmen met overgrote meerderheid in met het handelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Het in december tussen Brussel en Londen gesloten verdrag is sinds het definitieve vertrek van de Britten uit de EU op 1 januari al voorlopig in werking, maar moet nog door het voltallige parlement worden geratificeerd voor het formeel van kracht wordt. Met de goedkeuring van de twee belangrijke commissies kan de laatste stap nu worden gezet.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken