De slaapzaal van de school voor blinden in Luga, Oeganda. (25/10/22)
Volledig scherm
De slaapzaal van de school voor blinden in Luga, Oeganda. (25/10/22) © AFP

Elf blinde kinderen dood na brand in Oegandese school: vluchten onmogelijk door vensters met tralies

In Oeganda zijn elf kinderen om het leven gekomen nadat 's nachts brand uitbrak in een slaapzaal van een school voor blinden. Zes andere leerlingen bevinden zich nog in kritieke toestand.

 1. Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten”
  Play
  UPDATE
  124

  Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondge­bied vechten”

  Poetin heeft het Westen gewaarschuwd dat ze Rusland niet kunnen verslaan en haalde in het bijzonder uit naar Duitsland: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks, met kruizen aan boord”. Dat zei de Russische president tijdens een toespraak ter ere van de herdenking van de slag om Stalingrad waarbij de Sovjet-Unie het leger van nazi-Duitsland versloeg. Hij trok er duidelijk een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.
 2. Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaanden
  1

  Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaan­den

  De Amsterdamse luchthaven Schiphol gaat in mei en tijdens de zomer mogelijk toch weer een limiet instellen op het aantal reizigers dat dagelijks vanaf de luchthaven mag vertrekken. De afhandelaars op de luchthaven komen nog altijd honderden mensen tekort en als ze dat probleem niet binnen enkele weken hebben opgelost, zal Schiphol moeten ingrijpen. Dat heeft Ruud Sondag, de topman van de luchthaven, vandaag medegedeeld in een interview met Het Financieele Dagblad.