Elena Vavilova
Volledig scherm
Elena Vavilova © rv

Elena Vavilova leefde 20 jaar als Russische spionne in Amerika, zelfs haar kinderen wisten niet wie ze echt was

“Een spion is in werkelijkheid een acteur, een acteur zonder publiek”, zegt de Russische Elena Vavilova aan het Britse dagblad The Guardian. Vavilova nam twintig jaar, zolang ze in Amerika woonde, de identiteit aan van Tracy Foley. Samen met haar man spioneerde ze daar voor de Russische geheime dienst KGB. Geen kat die wist wie ze in werkelijkheid was, zelfs haar kinderen niet. Totdat ‘Tracy’ in 2010 gearresteerd werd. In haar boek doet Vavilova nu haar verhaal.

10 reacties

 • Toran Korshnah

  3 jaar geleden
  Zou wel graag geweten hebben wat ze spioneerden, en hoe...Ik ben Belg, maar zou niet weten hoe ik aan Belgische staatsgeheimen zou moeten geraken.
 • Nikolaas Bouman

  3 jaar geleden
  Wat kunnen deze gewone mensen nou doorgegeven hebben aan de Russen? Toch niks van belang. Geen wonder dat ze er over zwijgt.
 • censor

  3 jaar geleden
  Dus de reeks "The Americans" is daarop gebaseerd....
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  Ocharme die kinderen dat zal ook wel een schok gegeven hebben van het ene naar het andere land.
 • gaby weyenberg

  3 jaar geleden
  Erg voor de kinderen.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.