Militairen bewaken de omgeving van een gevangenis in San Salvador, terwijl familieden van gearresteerde bendeleden wachten op nieuws over de arrestanten.
Volledig scherm
Militairen bewaken de omgeving van een gevangenis in San Salvador, terwijl familieden van gearresteerde bendeleden wachten op nieuws over de arrestanten. © AFP

El Salvador verlengt noodtoestand met 30 dagen in strijd tegen bendegeweld

Het eenkamerparlement van het Centraal-Amerikaanse land El Salvador heeft woensdag de noodtoestand met een maand verlengd om het dodelijk bendegeweld in te dijken. De noodtoestand werd op 27 maart aangenomen en op 26 april voor het eerst verlengd. Ondanks de arrestatie van duizenden vermoedelijke bendeleden is de verlenging van de noodtoestand noodzakelijk, meent de Salvadoraanse president Nayib Bukele.

  1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
    Spaargids.be

    Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

    De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.