Het Wembleystadion zal met zowat 60.000 fans gevuld worden tijdens de EK-finale.
Volledig scherm
Het Wembleystadion zal met zowat 60.000 fans gevuld worden tijdens de EK-finale. © EPA

EK-finale met 60.000 toeschouwers gaat toch door in Londen, ondanks oprukkende Deltavariant, stijgende coronacijfers en protest

Ondanks de verspreiding van de Deltavariant in het Verenigd Koninkrijk zal de Britse regering meer dan 60.000 supporters toelaten bij de finale van het EK voetbal in Wembley. Dat is maar liefst 75 procent van de volledige capaciteit. Het gaat om het grootste evenement in 15 maanden en dat op een moment waarop de coronacijfers aan de overkant van het Kanaal terug stijgen. 

 1. Duivels tegen Portugal van Ronaldo in achtste finale, daarna wachten Italië en mogelijk Frankrijk of Spanje
  Rode Duivels

  Duivels tegen Portugal van Ronaldo in achtste finale, daarna wachten Italië en mogelijk Frankrijk of Spanje

  Duitsland heeft de scheve situatie tegen Hongarije deels rechtgetrokken: 2-2. Waardoor het België - Portugal wordt in de achtste finale zondag in Sevilla. De Rode Duivels zullen dus ‘giant killer’ moeten zijn, willen ze Europees kampioen worden. Door de nederlaag van Polen tegen Zweden en de vernedering van Slovakije door Spanje, leverde groep E geen beste derde af. Gevolg: België neemt het zondag op tegen de derde uit de ‘groep des doods’: het Portugal van huidig EK-topschutter Cristiano Ronaldo.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.