De kleine Eitan met zijn gezin. Zijn mama, papa en broertje kwamen om bij het ongeval met een kabelbaan bij Lago Maggiore in Noord-Italië. Ook zijn overgrootouders overleefden de val niet.
Volledig scherm
De kleine Eitan met zijn gezin. Zijn mama, papa en broertje kwamen om bij het ongeval met een kabelbaan bij Lago Maggiore in Noord-Italië. Ook zijn overgrootouders overleefden de val niet. © RV/Photonews

Eitan (5), enige overlever van Italiaans drama met kabelbaan, heeft zijn oogjes geopend. Hij weet nog niet dat zijn familie dood is

De 5-jarige Eitan Biran, de enige overlevende van het kabelbaandrama zondag bij Lago Maggiore in Noord-Italië, is langzaam maar zeker aan het wakker worden uit zijn coma. Het jongetje is er nog steeds erg aan toe, maar dokters zien wel positieve signalen. Hij opent zijn ogen, hij kucht, er kunnen kleine bewegingen geregisteerd worden. Het jongetje weet intussen nog niet dat zijn familie dood is.

5 reacties

 • Bianca Deantje Kyan Tiana

  8 maanden geleden
  Het allerbeste gewenst het had nooit mogen gebeuren dit is zeer ernstig voor deze kleine jongen het zal tijd nodig hebben
 • Chris Hom

  8 maanden geleden
  Een immens groot verdriet staat dat kind te wachten als hij beseft dat zijn familie verongelukt is.
 • Ann Verschueren

  8 maanden geleden
  Aangrijpend...mijn steun en medeleven aan deze familie en jongetje. Laten we allemaal eens even stilstaan bij dit drama en rond ons heen kijken en gelukkig zijn in wat en vooral wie we nog wel in ons leven hebben.
 • Jurgen De doncker

  8 maanden geleden
  Heel erg voor die jongen, gelukkig is hij nog jong en zal hij hopelijk een goed gezin vinden bij familie, zo jong denk je nog anders gelukkig . Maar het blijft enorm tragedie... Ik herinner me niets van voor die leeftijd , hopelijk geven ze hem een gewone jeugd en herinneren ze hem niet constant aan wat gebeurd is.
 • Gerd Peeters

  8 maanden geleden
  Ik hoop voor het jongetje dat hij de nasleep van het ongeval goed doorkomt en dat hij de dood van zijn familie goed aanneemt.
 1. Drie personen gearresteerd na ongeval met kabelbaan: bewust geknoeid met remsysteem

  Drie personen gearres­teerd na ongeval met kabelbaan: bewust geknoeid met remsysteem

  Drie personen zijn gearresteerd in verband met het dodelijke ongeluk met een kabelbaan bij Lago Maggiore in Noord-Italië zondag. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De drie verdachten hebben volgens een politiewoordvoerder toegegeven de noodrem bewust buiten werking te hebben gesteld. “Het voorval doet de Italianen terugdenken aan de instorting van de brug in Genua enkele jaren geleden”, zegt een lokaal correspondente.
 2. Cabine Italiaanse kabelbaan ging 100 per uur op moment van impact en werd 54 meter ver geslingerd

  Cabine Italiaanse kabelbaan ging 100 per uur op moment van impact en werd 54 meter ver geslingerd

  Er zijn meer details bekend over het tragische ongeval met een kabelbaan in Italië van afgelopen weekend. Volgens minister voor Transport van de regio Piëmont Marco Gabusi had de cabine een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur toen ze naar beneden stortte en werd ze 54 meter ver gekatapulteerd. Vervolgens rolde ze nog tientallen meters door. De toestand van de enige overlevende van de crash - een jongen van 5 jaar - is stabiel. Artsen proberen hem vandaag uit zijn kunstmatige coma te halen. Er staat een team van psychologen klaar om hem bij te staan.