Een man koelt af onder een vernevelaar in Athene.
Volledig scherm
Een man koelt af onder een vernevelaar in Athene. © EPA

Einde van verzengende hitte nog niet in zicht in Griekenland, vandaag op sommige plekken 45 graden: “Ergste hittegolf in ruim 30 jaar”

De hittegolf die momenteel Griekenland in de ban houdt, is de ergste in ruim dertig jaar. Dat zegt premier Kyriakos Mitsotakis. Maandag werd het in sommige delen van het land 45 graden. Naar verwachting zal de hittegolf deze week zeker nog aanhouden. De bosbranden in het land zijn daardoor moeilijk onder controle te krijgen. 

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    2

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.