De stad Tarawa op het eiland Kiribati.
Volledig scherm
De stad Tarawa op het eiland Kiribati. © Getty Images/EyeEm

Eilandstaten Kiribati en Samoa gaan voor het eerst sinds uitbreken coronapandemie in lockdown

De eilandstaten Samoa en Kiribati, allebei in de Stille Oceaan, zijn zaterdag in lockdown gegaan nadat reizigers het coronavirus vanuit het buitenland hadden binnengebracht. Opvallend: het is voor beide landen de eerste lockdown.

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Burgemeester Parijs wil ‘périphérique’ deels omvormen tot “groene gordel”

  Burgemees­ter Parijs wil ‘périphéri­que’ deels omvormen tot “groene gordel”

  De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo (PS), wil de ‘périphérique’ of ringweg rond de Franse hoofdstad omvormen tot een “groene gordel”. Hidalgo streeft ernaar om een oppervlakte van tien hectare om te vormen tot groen en te beplanten met 70.000 bomen. Voor het project wil de burgemeester rijvakken schrappen van de ringweg, die zo’n 35 kilometer lang is. Dat kondigde Hidalgo aan tijdens een persconferentie.