De vulkaan op het eilandje Kadovar.
Volledig scherm
De vulkaan op het eilandje Kadovar. © rv

Eilandje bij Papoea-Nieuw-Guinea volledig geëvacueerd door vulkaanuitbarsting

Op het eilandje Kadovar, voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea, is een slapende vulkaan voor het eerst uitgebarsten. De ongeveer 600 inwoners van het eilandje werden geëvacueerd, melden de plaatselijke media en ngo's.

0 reacties

 1. Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevingen in Turkije”

  Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevin­gen in Turkije”

  Zes weken na de zware aardbevingen in het grensgebied tussen Turkije en Syrië is het officiële dodental in Turkije opgelopen tot meer dan 50.000. Dat meldt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De materiële schade bedraagt ongeveer 104 miljard dollar (97 miljard euro), zei hij op een internationale donorconferentie in Brussel. Bijna 300.000 gebouwen zijn zwaar beschadigd. De internationale gemeenschap heeft alvast 7 miljard euro steun beloofd.
 2. Poetin voor de eerste keer sinds invasie in Oekraïense stad Marioepol, maar was zijn bezoek wel ‘echt’?
  UPDATE

  Poetin voor de eerste keer sinds invasie in Oekraïense stad Marioepol, maar was zijn bezoek wel ‘echt’?

  De Russisch president Vladimir Poetin heeft volgens het Kremlin de verwoeste Oekraïense havenstad Marioepol bezocht. Het gaat om de eerste keer sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne dat Poetin naar bezet gebied in het buurland trok. Toch rijzen er twijfels over de ‘echtheid’ van zijn bezoek. “Poetin heeft veel dubbelgangers en de ‘dankbare’ burgers waren waarschijnlijk beveiligers in burgerkleding”, klinkt het.