Volgens Kadyrov, ook wel Poetins bloedhond genoemd, hebben de jongeren uit de Oekraïense bezette gebieden “heropvoeding” nodig.
Volledig scherm
Volgens Kadyrov, ook wel Poetins bloedhond genoemd, hebben de jongeren uit de Oekraïense bezette gebieden “heropvoeding” nodig. © AP/ Telegram

“Eigenlijk bouwt hij leger van kindsoldaten”: Kadyrov stuurt jongeren uit Oekraïense bezette regio’s naar trainingskampen in Tsjetsjenië

Al in november raakte bekend dat de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov kinderen uit bezette Oekraïense gebieden (Loehansk en Donetsk) heeft ontvoerd en naar Tsjetsjenië gebracht voor een militair-patriottische opleiding. Mensenrechtenactivisten zeggen dat hij bezig is met de vorming van een “leger van kindsoldaten”.

25 reacties

 • Rony Kyndt

  1 maand geleden
  Ook de Orthodoxe kerk heeft bloed aan de handen door deze criminelen te blijven steunen. Russische moeders moeten meer kinderen baren zodat ze er enkele kunnen leveren aan de legers die het vaderland verdedigen. Ze zwijgen in alle talen over het feit dat Poetin en zijn bende de agressors zijn.
 • Marc Mettepenningen

  2 maanden geleden
  Meneer wuytack. het westen is inderdaad geen haar beter dan Rusland, kijk maar wat ze gedaan hebben in oa Irak, Syrië, Libië en Afganistan en in een verder verleden in vietnam en Korea en dit allemaal zonder enige sanctie of veroordeling.
 • Guido Ceuleers

  2 maanden geleden
  Wanneer gaat de Westerse wereld eindelijk eens doeltreffend ingrijpen ?
 • Paul Philippaerts

  2 maanden geleden
  Kan me niet voorstellen dat Is en de taliban binnen de week een heel land kan innemen en dat het hele westen niet eens in staat is poetin en zijn bende zwaar te liquideren. De wapenindustrie is nog lang niet voldaan blijkbaar. Oekraine moet meer terreur organiseren in Rusland zelf. Wat de russen in Oekraine mogen moet Oekraine toch ook in Rusland mogen. En het moet best even massaal zijn. Loopgravenoorlogen zullen het niet redden.
 • stefan meues

  2 maanden geleden
  Ik snap dit niet. De wereld is groot en sterk genieg om dit crapuul inclusief Poetin en zijn beulen uit te schakelen. Als ik die beslissing kon nemen was het al lang gedaan. Inclusief de potentiële opvolgers tot er iemand zit die geen dictator is/wordt.