Monsieur Cannibale, met dat herkenbare liedje, draait nog tot na de zomer. Daarna verdwijnt de kannibaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Monsieur Cannibale, met dat herkenbare liedje, draait nog tot na de zomer. Daarna verdwijnt de kannibaal. © Efteling

Efteling verwijdert controversiële attractie: Monsieur Cannibale maakt plaats voor Sindbad de Zeeman

Monsieur Cannibale maakt plaats voor Sindbad de Zeeman. De Efteling ruilt de draaiende kookpotten in voor bootjes in een zeestorm. Na het vervangen van de omstreden Aziatische en Afrikaanse poppen in Carnaval Festival verdwijnt in het park nu ook de donkere kannibaal die recent de stempels “racistisch” en “kwetsend” kreeg. 

31 reacties

 • alexander overmeire

  7 maanden geleden
  Terecht... alles evolueert. Ben geen antropoloog, maar denk niet dat er nog veel kannibalen rondlopen. Terwijl je met de attractie laat uitschijnen dat het bij sommige volkeren nog schering en inslag is.
 • Kenny brusseel

  7 maanden geleden
  AUB zeg dat is toch wel ver gaan hebben we eigenlijk nog iets te zeggen
 • bernard vermeulen

  7 maanden geleden
  40 jaar geleden nooit een probleem, nu plots wel, al had ik een hekel aan dat liedje voor mij mocht deze attractie blijven, straks moeten alle films gecontroleerd worden, alle boeken, enz
 • Karine Roeland

  7 maanden geleden
  Sinbad, mag wel? Het word meer en meer lachwekkend al dat gedoe om politiek correct te zijn. Kannibalen hebben (en nog) bestaan, dus dit is ook een stukje geschiedenis dat verdwijnt. Als je alle sprookjes goed onder de loep neemt en bestudeert, moeten er nog veel verdwijnen, want er zal altijd wel iemand op zijn teentjes getrapt zijn.
 • Yves Bouttens

  7 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk, en waar stopt het?