Het schip Brave Commander met graan voor Afrika aan boord heeft de haven van Pivdennyi verlaten.
Volledig scherm
Het schip Brave Commander met graan voor Afrika aan boord heeft de haven van Pivdennyi verlaten. © AP

Eerste VN-schip met graan voor Afrika is vertrokken, zegt Oekraïne

Het eerste humanitaire schip dat door de VN gecharterd is om Oekraïens graan te vervoeren, is vandaag vertrokken uit de haven van Pivdennyi, in het zuiden van Oekraïne, met ongeveer 23.000 ton graan aan boord. Dat graan is bedoeld voor Afrika, kondigt het Oekraïense ministerie van Infrastructuur aan.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Supermarkt tot 12% duurder, en da’s nog maar het begin: “Als we alles verrekenen, gaan prijzen maal twee”
  PREMIUM

  Supermarkt tot 12% duurder, en da’s nog maar het begin: “Als we alles verrekenen, gaan prijzen maal twee”

  Je winkelkar vullen in de supermarkt wordt steeds duurder. Uit cijfers blijkt dat de prijzen in Belgische supermarkten met minimaal 4% stijgen, met uitschieters van 11,1% (bij discounter Aldi nota bene) en 11,9% (Carrefour Hypermarkt). En dat blijkt helaas nog maar het begin te zijn: “Als we alle negatieve effecten van de voedingssector willen compenseren, zou alle voeding moeten verdubbelen in prijs.”
 2. Nieuwe bazin in Antwerpse haven: Aleksandra Melnitsjenko (45), Servisch fotomodel, popzangeres én vrouw van superrijke Rus ‘plots’ aan hoofd van kunstmestbedrijf
  PREMIUM
  PORTRET

  Nieuwe bazin in Antwerpse haven: Aleksandra Melnitsjen­ko (45), Servisch fotomodel, popzange­res én vrouw van superrijke Rus ‘plots’ aan hoofd van kunstmest­be­drijf

  De Antwerpse haven heeft er een - zachtjes uitgedrukt - opvallende bazin bij. Nu haar Russische echtgenoot-oligarch Andrej Melnitsjenko (50) door het Westen in de ban werd geslagen, staat vrouwlief Aleksandra Nikolić (45) officieel aan het hoofd van kunstmestproducent ‘EuroChem Antwerpen’. Als voormalig Servisch model, popzangeres en mede-eigenares van het grootste zeiljacht ter wereld nodigt ze zelfs Jennifer Lopez op haar feestjes uit en daar zijn ook de Belgische vakbonden niet helemaal gerust in.