Volledig scherm
© AP

Eerste Turkse soldaat gedood bij offensief in Syrië, ziekenhuis moet de deuren sluiten

Bij het Turkse offensief in het noordoosten van Syrië is een eerste Turkse soldaat om het leven gekomen. Dat heeft het ministerie van Defensie in Ankara meegedeeld. Turkije zegt ook 49 leden van de Koerdische militie YPG te hebben gedood. Bovendien heeft het enige openbare ziekenhuis in Syrië de deuren moeten sluiten door het geweld. 

5 reacties

 • Patrick Martens

  1 jaar geleden
  En dan zijn er personen die willen dat Turkije bij de EU komt.
 • peter Frederix

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet dat Europa nog altijd met deze dictator Erdogan gesprekken voerd ? Alle grenzen met Turkije vanuit Europa moeten dicht er mag niemand meer in en er uit. Hoe langer ze wachten hoe minder geloofwaardiger ze nog zijn.
 • willem merken

  1 jaar geleden
  De internationale druk was er net voor de tweede wereldoorlog ook al, vooral Engels toen. En toch werden landen en gebieden ingenomen (sudetenland, oostenrijk etc) Maar de druk was er. Nu is er ook druk, ik vrees eenzelfde scenario. (Er zit olie in de grond in Koerdisch gebied)
 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Eerste dingende taak voor Europa. Verbied VANDAAG nog alle contacten met Turkije en haal alle toeristen terug die het mogelijk gemaakt hebben dat Erdogan zo sterk geworden is en gooi ze zo rap mogelijk uit de NAVO.
 • Leo Van der Vorst

  1 jaar geleden
  Andermaal een nodeloos slachtoffer van een oorlogszuchtige geest. Moest hij evenveel energie steken in vrede, zoals zijn tolerante geloof het voorschrijft, dan was de problematiek en de miserie in dat verdeelde Oosten reeds stukken minder.
 1. De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?
  PREMIUM

  De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?

  De Turkse president Erdogan heeft tijdens zijn militaire inval in de Koerdische regio in het noordoosten van Syrië vandaag een gevangenis met IS-strijders gebombardeerd. Om ze bewust te laten ontsnappen, beweren de Koerden. Erdogan dreigt er ook mee Syrische vluchtelingen, die hij in een bufferzone wil onderbrengen om Turkse en Syrische Koerden gescheiden te houden, naar Europa te sturen indien de EU zijn inval een ‘bezetting’ blijft noemen. Wie zijn de Koerden, waar ijveren ze voor en vooral: kunnen ze het hoofd bieden aan de militaire overmacht van Turkije? “Vooral de Russen hebben nu de kaarten in handen.”
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig