Het straatprotest tegen Kais Saied.
Volledig scherm
Het straatprotest tegen Kais Saied. © EPA

Eerste straatprotest tegen machtsgreep in Tunesië

In Tunesië zijn zaterdag enkele honderden mensen de straat opgetrokken om te protesteren tegen de machtsgreep van president Kais Saied. Die heeft op 25 juli het parlement ontbonden en de eerste minister afgezet. Het ging om het eerste straatprotest tegen die machtsgreep.

1 reactie

 • RONALD DE WIT

  1 maand geleden
  Maar de meederheid van de bevolking staat achter de president.
 1. Huis van Oostendse Ingrid zit bedolven onder de lava op La Palma, zoon start nu crowdfunding: “Alles kwijt. Ik moet volledig herbeginnen op mijn 69ste”
  Play
  Oostende

  Huis van Oostendse Ingrid zit bedolven onder de lava op La Palma, zoon start nu crowdfun­ding: “Alles kwijt. Ik moet volledig herbegin­nen op mijn 69ste”

  Ingrid Asseloos (69), een Oostendse vrouw die op La Palma woont, is werkelijk alles kwijt door de vulkaanuitbarsting die het Spaanse eiland sinds een maand teistert. “Mijn huis waaraan ik 3,5 jaar werkte, zit vijf meter diep bedolven onder de lava. Ik huur nu een vakantiewoning ten noorden van het eiland, maar financieel is dat onhoudbaar”, vertelt de vrouw vanuit La Palma. Ze is de wanhoop nabij. Haar zoon is nu een crowdfunding gestart.